گروه پرسشاخلاق وعرفان
کدرهگیری 2046
تاریخ ثبت 1439/02/15
آیت‌اللَه سید محمدمحسن حسینی طهرانی

سؤالاتی پیرامون عطار، ابن عربی و عشق


سلام علیکم
بنده به نمایندگی از دوستانم تعدادی سؤال دارم که واقعا ما در دانشگاه نمی توانیم جوابشان را بیابیم و اساتیدمان نظرات ضد و نقیضی ارایه می دهند انشااللَه از طریق این پایگاه بتوانیم تا حدی رفع مشکل کنیم .
1 نظر شما بزرگوار در خصوص عطار نیشابوری چیست و چه جایگاهی برای این عارف به ما معرفی می فرمایید؟
2 در خصوص ابن عربی همه مشکل داریم و در خصوص آنچه که کتب خویش بیان کرده است این همه کتاب دارد و بعضی او را رد کرده و بعضی او را جزو اولیا می دانند ما که متحیریم نمیدانیم کدام درست است؟
3 دوستی داریم که دعایش مستجاب می شود و ارتباط عجیبی با امام هشتم ع دارد و گاهی به افراد موضوعاتی را بیان میکند که افراد متحیر می مانند اما به کسی بروز نمی دهد و همیشه لبخند بر لب دارد و بسیار خوش خلق است او ابن عربی را نمی پذیرد و می گوید به ابن عربی در بعضی موارد الهاماتی شده است و خدا وی را در بیان بعضی از رموز کمک کرده است و در بسیاری موارد می گوید ابن عربی اشتباه کرده است . نظر شما در این خصوص چیست؟
4 تلخ ترین سؤال بنده این است بعضی از اساتید عرفان می گویند عشق از زهد رد می شود و وقتی آدمی عاشق شد مرزهای زهد در هم می شکند و دیگر شریعت پاسخگو نیست و این بسیاری از دانشجویان را به اشتباه انداخته است . شما چه توصیه ای دارید؟
5 در خوابی به کسی توصیه به زمان بین الطلوعین شده است و خواندن معوذتین .
این شخص که این خوابها را می بیند همان کسی است که از خداوند استمداد میکند برای هدایت .آیا شما توصیه ای برای این دوست ما دارید؟
التماس دعا و منتظر جوابهای خداوند به واسطه شما بزرگواران و برادران دینی
هوالعلیم
1
عطّار عارف کامل و سالک واصل بوده است و در این مسئله شکّی وجود ندارد.
2
محیی الدّین نیز عارف بلند پایه ای بوده است و مطالبی که در بعضی از کتب ایشان برخلاف مبانی تشیّع وجود دارد به صورت تقیّه بوده است.
3
مطلب همان است که عرض شد.
4
عشق انسان را به باطن شریعت می رساند پس نمی تواند با شریعت منافات داشته باشد. آری شریعت دارای مراتبی است چنانچه فرموده اند: حسنات الابرار سیّئات المقرّبین.
5
إن شاء اللَه خداوند توفیق ایشان را بیشتر گرداند.