صوتهای مربوط به علامه طهرانی

تعداد: 28 مشاهده بیشتر...

پرسش و پاسخ های مربوط به علامه طهرانی

تعداد: 20
پرسش: علت سنگ قبر نداشتن مزار مطهر حضرت علامه طهرانی ره

کد: 2290گروه: متفرقه
با عرض سلام خدمت حضرت آیت اللَه سید محمد محسن حسینی طهرانی(دامه عزه) دلیل اینکه قبر مطهر حضرت علامه در مشهد مقدس بی نشان می باشد آیا با توجه به وصیت معظم له بوده؟
هوالعلیم
خیر ما برای سنگ قبر اقدام کردیم ولی مانع گردیدند.
پرسش: نظر مرحوم علامه طهرانی نسبت به مرحوم اقای دولابی

کد: 2127گروه: اخلاق وعرفان
سلام علیکم
می خواستم نظر مرحوم علّامۀ طهرانی (رحمت اللَه علیه) را در مورد حاج آقا دولابی بدانم؟
و نیز علت تاکیدی که بر اجازه از ولیّ قبلی برای دستگیری از مؤمنین درکتاب روح مجرد میفرمایند؟ التماس دعا
هوالعلیم
مرحوم علّامه نسبت به ایشان نظر مثبتی نداشتند و می فرمودند: ایشان افراد را از رسیدن به افق معارف باز می دارد و راه ورود به استاد را بر ایشان می بندد.
پرسش: نظر حضرت علامه طهرانی در مورد مرحوم ایه الله منتظری

کد: 2126گروه: اجتماعی
بسم اللَه الرحمن الرحیم.
محضر استاد معظم حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی(سخنرانی را که گوش میکردم از ذکر القاب کراهت داشتید)،
سلام اللَه علیکم و رحمته:
نظر مرحوم آقا در مورد "مرحوم آیة اللَه منتظری" بعد از عزل چه بودند؟آیا ایشان واقعا منافق ساده لوح بودند؟اینجانب خاطرات ایشان را خواندم،و صراحتا دیدم همه دروغ نیست،خواستم ببینم مرحوم آقا نیز چنین نظری دارند؟
آیا مرحوم آقا با مرحوم آیت اللَه نجابت بعد از انقلاب کدورتی در مسائل سیاسی داشته اند؟
هو العلیم
بنده مطلبی از مرحوم والد رضوان اللَه علیه در نقد ایشان نشنیدم مگر اینکه فرموده بودند: ایشان فرد ساده ای است. انسان باید در قضاوت تعجیل نورزد و با انصاف و بدور از شایعات و غلبه جوّ و ظروف نسبت به شخصیت افراد قضاوت نماید. هر شخص می تواند نکات مثبت یا منفی داشته باشد و کیست که خود را منزّه از عیب و نقص بداند و خطا را از خود منتفی نماید.
باید به جای اشاعه اکاذیب و القاء سوءظن نسبت به افراد صادقانه آنان را در معرض قضاوت قرار دهیم و حبّ و بغض شخصی و سلیقه گی را کنار بگذاریم و بدانیم که همان طور که ما رفتار افراد را در میزان سنجش خود به محک می گذاریم دیگران نیز قضاوت ما را و رفتار ما را خواهند سنجید و می سنجند.
دأب و دیدن بزرگان پیوسته بر حسن ظنّ و حمل بر صحّت بوده است و کسی از پیروی چنین رفتاری پشیمان نگردید. البته باید توجه داشته باشید همان طور که حمل بر خلاف در جایی که احتمال صحّت می رود خلاف است، حمل صحّت در جایی که احتمال صحّت نمی رود نیز خلاف است.
و اما در مورد فرد دیگر: بین مرحوم والد و ایشان از مدتها قبل انقطاع معاشرت و مراوده بوده است و اختصاص به زمان پس از انقلاب ندارد.
پرسش: مفهوم لقب سیدالطائفتین

کد: 2108گروه: شبهات وپاسخ‌ها
سلام علیکم.آقای حداد(رضوان اللَه تعالی علیه) به مرحوم حضرت علامه تهرانی(رضوان اللَه تعالی علیه) لقب سیدالطائفتین را دادند. در صورت امکان منظور چیست؟

هوالعلیم

مقصود ایشان تفوّق و برتری علمی و معرفتی است.

پرسش: معرفی کتب مرحوم علامه طهرانی

کد: 2095گروه: متفرقه
بسم اللَه الرحمن الرحیم
سلام علیکم آقا آیا اجازه داریم کتب حضرت مرحوم علامه طهرانی و سخنرانی های شما و ایشان را به افراد معرفی کنیم .؟ و امر ممدوحی است .به فامیل و دوستان و یا برای روشن شدن مطلب به افرادی که حتی با ما در مطالب مخالفت میکنند در شهرمان معرفی نماییم یا هدیه دهیم ؟
و آیا وظیفه داریم مطالب در این مکتب را نشر دهیم؟ در چه شرایطی؟ کتب شمارا چطور اجازه داریم معرفی کنیم یا هدیه بدهیم یا نامی از شما برده شود پیش افرادی که اطلاعی ندارند؟ حفظکم اللَه .ان شاءاللَه از ادعیه صالحه محروم نفرمایید
هوالعلیم
اشکالی ندارد.
پرسش: مرحوم علامه طهرانی و مکتب تفکیک

کد: 2092گروه: حکمت وفلسفه
سلام علیکم
با توجه به جو خاص شهر مشهد که مهد مکتب تفکیک به حساب می آید و در نتیجه به شدت مخاف عرفان و فلسفه هستند
مرحم طهرانی با سردمداراران و پیروان این مکتب چگونه برخورد میکردند؟
آیا مناظراتی داشتند؟
آیا موفق به اقناع آنها درباره ی مسلکشان شدند؟
آیا از جانب آنها برای مرحوم علامه مسایل و مشکلاتی پیش آمد؟
شما چه توصیه ای برای برخورد با پیروان این مکتب برای بنده دارید؟

هوالعلیم

بطور کلّی اصل واساس در معتقدات ومبانی معرفتی میزان نزدیکی واقتراب او با ادلّه و براهین قطعیّه می باشد وصرف تسمیه و شعار موجب حجّیّت وملاک پذیرش نخواهد بود. در مکتب تفکیک سخن از ورود خطا واحتمال اشتباه در معارف اسلام اعم از فلسفه وعرفان به بهانه واهی عدم ورود آنها از جانب ائمه علیهم السلام و وحی می شود در حالیکه این سخن صحیح نیست و به صرف عدم ورود علمی از علوم از ناحیه ائمه آن علم مطرود و منفور نخواهد بود مانند علوم تجربی وغیره .مضافاً به اینکه این ادّعا از اصل باطل است .در زمان مرحوم والد رضوان اللَه علیه یکی از علماء مشهور مشهد به نام مرحوم آیة اللَه مروارید برای بحث و طرح اشکالات می خواستند با مرحوم والد رضوان اللَه علیه جلساتی داشته باشند ولی مرحوم والد تشکیل این جلسات را منوط به ضبط و انتشار این مباحث و در اختیار عموم قراردادن گذاردند و طبعاً مرحوم مروارید از این امر استنکاف نموده و حاضر به مباحثه نشدند و خود ایشان در کتاب جنگ به این مطلب اشاره دارند. و این بنده نیز در جزوه حریم قدس و نیز در جلد دوم اسرار ملکوت به این نکته اشاره کرده ام.

پرسش: کیفیت معاشرت علامه طهرانی با افراد مختلف

کد: 2080گروه: تربیتی
به نظر میرسد نحوه برخورد و معاشرت مرحوم علامه با اهل علم و تحصیل کردگان دانشگاهی و اطبا ، با عوام از شاگردان ایشان متفاوت بوده است ، ایا این مسئله صحیح است ؟ اگر صحیح است چرا این تفاوت را در نظر می گرفتند ؟
هوالعلیم
مرحوم علامه رضوان اللَه علیه با هر فرد به میزان سعه شخصیتی و استعداد نفسانی او برخورد می نمودند بنظر می رسد این مطلب از مرحوم علامه صحیح نباشد.
پرسش: علت اختلاف در کلمات اولیاء الهی

کد: 2065گروه: شبهات وپاسخ‌ها
بسم اللَه الرحمن الرحیم.سلام علیکم.با توجه به اینکه علم مرحوم علامه طهرانی، علم اللَه بوده، برایم این سؤال ایجاد شده که چرا ایشان در بعضی از قسمتهای کتابهایشان چند روایت یا چند نقل قول ذکر میکنند وگاهی اوقات بعد از آنها نظر قطعی خود را بیان نمیکنند؟باتوجه به اینکه اگر ذکرکنند ما قطعا متوجه میشویم که مطلب همین است و جز این نیست.لطفا مرا راهنمایی بفرمایید.باتشکر.

هوالعلیم

در برخی از اوقات صلاح در عدم اظهار است چنانچه در غیر این موارد نیز از ایشان مشاهده می شده است.

مشاهده بیشتر...