پرسش: معنای اهل التقوی

کد: 2098گروه: حدیث ودعاء

بسم اللَه الرحمن الرحیم
سلام علیکم اینکه در دعاها خداوند را به اهل التقوی خطاب میکنیم، اهل التقوی در مورد خداوند به چه معناست؟با تشکر فراوان.

هوالعلیم
تقوی به معنای طهارت و پاکی است.

پرسش: نوروز از دیدگاه اسلام

کد: 138گروه: حدیث ودعاء

با سلام با توجه به احادیثی از امام صادق علیه السّلام در مورد روز نوروز مبنی بر اینکه در این روز حضرت علی علیه السّلام بتهای درون خانه کعبه را به زیر افکند و یا اینکه دراین روز فرشته وحی بر پیامبر صل اللَه علیه و آله و سلّم نازل شد وجود دارد:
می خواستم بدانم این احادیث جعلی می باشد یا خیر؟ و اینکه روز نوروز در اسلام دارای اهمیت می باشد و یا خیر ؟

هوالعلیم
این حدیث صد در صد جعلی و دروغ است و إن شاء اللَه دربارۀ این مطلب تألیفی در دست اقدام دارم.

پرسش: منظور از فقره " رب ادخلنی فی لجّة بحر احدیتک ..."چیست؟

کد: 137گروه: حدیث ودعاء

منظور از فقره " رب ادخلنی فی لجّة بحر احدیتک ..."چیست؟ آیا منظور فنا فی اللَه است؟ در صورت مثبت بودن جواب چه مرتبه ای از آن؟ آیا غیر معصوم هم به این مقام نایل می شود؟ در صورت پاسخگویی خیلی ممنون می شوم . قبلا این سؤال شده و جوابی دریافت نشده.

هوالعلیم
بلی مقصود همان مقام فناء ذاتی است و همه افراد می توانند بدان مرتبه راه پیدا کنند.

پرسش: منظور از علی ابن الحسین در زیارت عاشورا کیست؟

کد: 136گروه: حدیث ودعاء

بسم اللَه الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمه اللَه با تشکر از عنایات حضرت عالی سلام در آخر زیارت عاشورا السلام علی حسین و علی علی بن الحسین منظور از علی کدام فرزند حضرت سیدالشهدا علیه السلام است؟ التماس دعا

هوالعلیم
حضرت سجّاد علیه السّلام

پرسش: منظور از دوستدار شیعیان در روایت پیامبر اکرم

کد: 135گروه: حدیث ودعاء

بسم اللَه الرحمن الرحیم
سلام علیکم
امام شناسي ج3 ص 64: "قال رسول اللَه صلي اللَه عليه و آله : يا علي ان اللَه غفر لك و لذريتك و لولدك و لاهلك و لشيعتك و لمحبّي شيعتك. " آيا منظور از دوستان شيعيان تو، همين علاقه اي است كه اكثر مردم ما به اهل بيت دارند يا منظور دوست داشتن حقيقي است كه به تبع آن اطاعت محض ميباشد؟ اگر منظور همين علاقه است پس اين همه گناه كردن علاقه مندان چه ميشود؟ اگر منظور دوست داشتن حقيقي و اطاعت محض است پس فرق " دوستداران شيعيان" با "شيعيان" چه ميباشد؟ لطفا اين مسئله را برايم روشن فرماييد. باتشکرفراوان.

هوالعلیم
منظور آن محبّت حقیقی نیست، که پس از گوشمالی در عالم برزخ در قیامت مورد شفاعت قرار می گیرند.

پرسش: منبع حدیث

کد: 134گروه: حدیث ودعاء

با سلام.این حدیث شریفه از کیست؟مال خود را قرض دهم بهتر است تا ببخشم

هوالعلیم
از این حدیث فراوان است که درآن تأکید به قرض دادن می کند به جای بخشش وهبه.

پرسش: مقام و رتبه حضرت زهرا سلام اللَه علیها

کد: 133گروه: حدیث ودعاء

سلام
سؤال بنده درباره مقما رفیع حضرت زهرا ع به استناد یک حدیث می باشد
منقول از امام حسن عسکری ع می باشد
ایشان میفرمایند
ما حجت خدا بر خلق هستیم و حضرت زهرا ع حجت خدا بر ما

سؤالات

الف : معنی باطنی حدیث چیست ؟
چرا به حضرت زهرا س ام ابیها می گویند ؟ از اصطلاحاتی مانند چون زحمت پدر را کشیده اند و همه کاره پدربزرگوار بوده اند و از این قبیل قانع نشدم
چرا شفاعت کبری در دستان ایشان است ؟
چرا یک زن به این مقام منیع رسیده است ؟
در حالی که پیامبرخاتم و همه فرستادگان الهی مرد بوده اند ؟
در یک کلام
مقام معنوی و باطنی حضرت زهرا را چگونه میتوان درک و به دست آورد ؟

التماس دعا

هوالعلیم
نفس مطهرۀ حضرت فاطمه زهرا سلام اللَه علیها واسطۀ فیض ربوبی بر عالم خلق می باشد و بدین جهت است که از ائمه معصومین علیهم السلام روایاتی دال بر استمداد از نفس قدسی آن حضرت از ناحیه آنان شده است،چنانچه نفس مطهر امیرالمومنین از جهت افاضه از عالم ربوبی جنبه فاعلی دارد، بنابراین این دو نفس مطهره واسطه نزول فیض پروزدگار بر همه عالم وجود می باشند و هر دو در نفس مقدسه رسول خدا فانی و مندرج هستند ،پس ظهور اراده ازلی اولا بلا اول و ابتدائا در نفس رسول خدا و سپس در این دو نفس مطهره و سپس در باقی نفوس مقدسه حضرات معصومین علیهم السلام تجلی یافته است.

پرسش: معنای روایت (رفع عن امّتی تسع)

کد: 132گروه: حدیث ودعاء

خدمت سرور مكرم سلام عرض مي كنم. از حضورتان درخواست مي كنم در صورت امكان معنا و منظور از اين نه چيزي را كه در روايت مشهور ذيل آمده جهت استفاده طلاب و سايرين روشن بفرماييد.
وَ قَالَ (ص): ‏رُفِعَ‏عَنْ‏أُمَّتِي‏ تِسْعٌ الْخَطَأُ وَ النِّسْيَانُ وَ مَا أُكْرِهُوا عَلَيْهِ وَ مَا لَا يَعْلَمُونَ وَ مَا لَا يُطِيقُونَ وَ مَا اضْطُرُّوا إِلَيْهِ وَ الْحَسَدُ وَ الطِّيَرَةُ وَ التَّفَكُّرُ فِي الْوَسْوَسَةِ فِي الْخَلْقِ مَا لَمْ يَنْطِقْ بِشَفَةٍ وَ لَا لِسَانٍ.
تحف العقول / النص / 50 / و روي عنه (ص) في قصار هذه المعاني ..... ص : 35

هوالعلیم
1
اشتباه
2
فراموشی
3
بر امری مُکرَه شدن
4
کاری را از روی جهالت و عدم اطّلاع انجام دادن
5
نسبت به امری از امور تکلیفیّه توان نداشتن مانند پیر و مریض که نمی توانند روزه بگیرند
6
به کاری مضطرّ گشتن.
7
حسادت به فردی بواسطه نعمتی که خدا به او داده است در صورتی که به زبان نیاورده.
8
تفأّل بد زدن در صورتی که گفته نشود.
9
در کار مردم نقشه و فکر بد کردن تا وقتی که مطرح نکند و اقدامی انجام نداده.

پرسش: معنای حدیث من علمنی حرفا فقد صیرنی عبدا

کد: 131گروه: حدیث ودعاء

سلام علیکم
ضمن تشکر از زحمات جنابعالی و دیگر عزیزان در رساندن مبانی اسلام ناب محمّدی صلّی اللَه علیه و آله اجمعین و درخواست از خداوند منّان بر توفیقات روزافزون شما ، سؤالاتی چند مطرح کرده و خواهشمندم مارا راهنمایی بفرمایید:
1 اگر مردی به همسر و فرزندان خود ماهانه مقداری خرجی دهد (در 2 صورت مقدار قابل توجه و نبودن آن) آیا خمس به آنها تعلّق میگیرد؟
2 نسبت به عروسکهایی که به انسان هدیه میدهند آیا می شود عین آنها را به دیگری اهدا کرد یا باید فروخته شود و مبلغ آنرا اهدا کرد یا هیچکدام(نسبت به موارد غیر صحیحه)؟
3 وصایت میّتی نسبت به امر بدعتی که در عرف زمان میّت جاری بوده بر وصی چگونه خواهد بود ( بر فرض دانستن و ندانستن آن از هر دوطرف )
4 برکة العلم فی توضّع الاستاذ ، حدود ارتباط شاگرد و استاد را حتی المقدور مفصّل بیان نموده و اینکه در مسائل انحرافی احیانا از ناحیه استاد ، وظیفه شاگرد چه خواهد بود ؟
5 از قول امیرالمؤمنین علیه السلام که می فرماید: من علّمنی حرفا فقد صیّرنی عبدا، ظاهرا استفاده عموم می شود آیا نمی توان حمل بر رابطه استاد و شاگردی نمود آنهم در مسیر حق با توچه به لفظ (علّمنی) و نیز آیا (من علّمنی ) مطلق بوده زیرا چه بسا از فردی بعنوان استاد استفاده کرده که خود او بر نفس خود سوار نباشد؟
6 اگر در محیط حوزوی بر اثر نادانی و حماقت مسئولی اموری برخلاف مبانی سیروسلوک انجام شود ( آوردن میز نهارخوری و تنیس روی میز و اتاق بدنسازی و تریبون برای صبحگاه و ....) ، وظیفه طلاب چه خواهد بود؟ ضمنا استاد اخلاقی نیز که حالات خوشی در توحید دارد و اطرافش اینچنین می گذرد چطور وضعیتی دارد؟
7 این بیت را قبول دارید:
چو با حبیب نشینی و باده پیمایی بیاد دار محبّان بادپیمارا
والسلام علیکم و رحمةاللَه

هوالعلیم
1ـ چنانچه صرف مخارج روز مرّه شود، خیر تعلق نمیگیرد. اما اگر صرف مخارج غیر ضروری و زائد گردد تعلق میگیرد.
2ـ عروسک حرام است و نمیتوان در منزل نگه داشت و یا آن را به دیگری هدیه داد.
3ـ وصیت بر خلاف سنت و شرع باطل است. مثل وصیت نسبت به اربعین متوفی و غیره.
4ـ شاگرد باید پیوسته با ادب و احترام به استاد بنگرد و اگر خلافی مشاهده کرد با لطائف الحیل و اشاره به او گوشزد نماید.
5ـ کلام أمیرالمؤمنین علیه السلام عام است و همه را شامل میشود. بلی جمله: لا طاعة لمخلوق فی معصیة الخالق را نیز نباید فراموش نمود.
6ـ انسان نسبت به امور خلاف باید تذکر دهد، نه بیشتر.
7ـ این بیت صحیح است.

پرسش: مصدر حدیث

کد: 130گروه: حدیث ودعاء

(مالی را که قرض بدهم بیشتر دوست دارم تا آن را ببخشم ) این حدیث از کیست
ممنونم

هوالعلیم
امام صادق علیه السلام .

پرسش: دعا نویسی و طالع بینی و امثال این موارد .

کد: 129گروه: حدیث ودعاء

مدتی است در خصوص مواردی نظیر دعانویسی ، سحر و جادو ، رمل ، کف بینی و ... مطالب زیادی مطرح می شود . در جامعه به دلیل مشکلاتی که بطور عمومی مردم دچار آن هستند ، با شنیدن این مطالب انسان گاهی به پرداختن به این موضوعات گرایش پیدا می کند . به صورت مثال مطرح می شود که روابط فی ما بین انسانها ، کسب و کار ، عشق ، تحصیل ، ازدواج و ... می تواند تحت تاثیر سحر و جادو قرار گیرد و با دعانویسی و مواردی از قبیل باطل السحر ، دعانویسی قابل رفع است. بعضا افراد مدعی در این امور دستور العملهایی نیز ارائه می نمایند . مثلا گفته می شود : فلان چیز را در آب بریزید یا فلان دعا را به غذا بخوانید و یا فلان دعا یا شیئ را خاک کنید و ... .
آیا با توجه به احادیث و روایات اسلامی این مطالب و موضوعات بطور کلی و یا مصداقی جایگاهی دارد ؟
و آیا با توجه به جایگاه والای ایمان و توسل به ذات اقدس پروردگار این موارد می تواند تاثیری در سرنوشت انسان داشته باشد ؟
آیا حدیث و روایتی در خصوص سحر و ... وجود دارد ؟
با توجه به مطالب نزدیک به واقعیتی که مدعیان سحر و جادو و یا کف بینان و فال گیران مطرح می کنند . این افراد دارای توانایی در دخل و تصرف در عالم را دارند ؟

هو العالم
به نحو اجمال عرض میشود شکی در وجود این اعمال که فرمودید و تاثیر آن نمی باشد،مانند چشم زدن و غیره،در آیات قرآن نیز به این مطلب اشاره شده است البته استعمال این امور برای امور خیر و مستحسنه چون رفع کدورت ها،تحکیم علائق زندگی،اصلاح ذات البین و غیره اشکالی ندارد.
ودر غیر این امور حرام و موجب عقاب و نکال اخروی خواهد بود.و اما مسئله ایمان و اعتقاد به مشیت و تقدیر الهی منافاتی با تاثیر این مطالب ندارد،مثلا در ارتباط با بیماریها و مشکلات و صدمات و گرفتاریها مگر از تقدیر و مشییت خداوند غافل می شدیم؟ این هم یکی از آنهاست،البته خداوند برای رفع اینگونه امور مسائلی قرار داده است و انسان می تواند نسبت به آنها اقدام کند.
نکته مهم این است که هیچ فردی در مسئله سعادت و شقاوت انسان جز خود انسان نمی تواند دخیل و موثر باشد.انسان باید با توکل بر خداوند و عدم توجه به این جلوی تاثیر این امور را بگیرد.

پرسش: مراد از علم حقیقی در روایت «اطلبوا العلم ولو بالصين» چه می باشد؟

کد: 128گروه: حدیث ودعاء

1. در حديثي از پيامبر اكرم‏صلي اللَه عليه و آله و سلم آمده است: «اطلبوا العلم ولو بالصين». منظور پيامبرصلي اللَه عليه و آله و سلم از علم ، علوم اخلاقي ، اعتقادي و مانند آن است يا فيزيك ، رياضي و... را هم شامل مي‏شود ؟
2. آيا تحصيل علوم غير ديني ، غير از اشتغال و تأمين مسائل مادي ، ره‏آورد ديگري هم دارد ؟ آيا اين علوم ، حجاب معنويت و مانع شناخت حق است ؟

هوالعلیم
شکی نیست که منظور پیامبر از علم چنانچه در روایت دیگر فرموده اند علم توحید و اخلاق و احام است و تحریک و تشویق از رسول خدا قطعاً باید به این امور که موجب سعادت اخروی و فلاح ابدی است معطوف می باشد و الاّ علومی که برای گذران زندگی و حیات طبیعی مانند پزشکی و معماری و تکنیک می باشند خود به خود مورد توجه عامّه مردم قرار خواهند گرفت، چنانچه امروزه مشاهده می کنیم کدامیک از جوانان و افرادی که به دانشگاه برای تحصیل این امور می روند بخاطر توصیه رسول خدا می روند؟ و اصلاً آیا به مخیّله آنان خطور کرده است که ممکن است در اسلام نسبت به این علوم تشویقی صورت پذیرفته باشد؟ کسانی که حتی دین ندارند و رسول خدا را قبول ندارند به این علوم روی می آورند پس اینکه برخی می گویند مقصود از ( اطلبوا العلم و لو بالصین) علوم امروزی است سخت در اشتباه و غفلت اند .
باید به این نکته توجه داشت که همیشه تشویق و ترغیب نسبت به اموری است که ممکن است مورد غفلت و بی اعتنایی قرار گیرد و نه در اموری که فی حدنفسه مردم به آن اشتیاق می ورزند.
و اما پاسخ از سؤال دوم :
این امور گر چه تأثیری در رشد معنوی و کسب حیات اخروی ندارند اما خود به خود مانع وصول به کمالات نیز نمی باشند.

پرسش: کلام امیرالمومنین راجع به اینکه من نقطه تحت الباء هستم

کد: 127گروه: حدیث ودعاء

سلام علیکم
در روایتی از امیرالمومنین علی علیه السلام آمده است که من نقطه تحت الباء هستم. معنی این روایت چیست؟ با تشکر

هوالعلیم
اطلاعی ندارم.

پرسش: کتاب مهج الدعوات و شرف الشمس

کد: 126گروه: حدیث ودعاء

سلام علیکم.کتاب دعای مهج الدعوات سید طاووس چگونه کتابیست. کتاب دعای مورد توجه علامه چه بود. شرف شمس ایا مستند است.شکل آن چگونه است و زمان نوشتن آن کی است ؟

هوالعلیم
کتاب خوبی است و شرف الشمس خوب است.

پرسش: قرائت زیارت جامعه کبیره

کد: 125گروه: حدیث ودعاء

بسم اللَه الرحمن الرحیم
سلام علیکم آقا آیا زیارت جامعه کبیره از ادعیه عمومی است آیا میتوانیم آنرا در منزل بخوانیم وحرم های ائمه و وقت خواندن آن چه اوقاتی است؟ آیا هر روز در منزل میشود خواند؟

هوالعلیم
اشکالی ندارد.

پرسش: قرائت دعای توسل

کد: 124گروه: حدیث ودعاء

بسم اللَه الرحمن الرحیم
سلام علیکم آقا آیا دعای توسل که در مفاتیح است از ادعیه عمومی است و میشود آنرا هر روز و در هر جا خواند. و وقتی بخواهیم به ائمه توسل کنیم و دلمان گرفته است .در دنبال آن دعای توسل دیگر هم آمده که برای هر موردی به یکی از ائمه توسل میشود در مفاتیح الجنان آمده.خواندن آن چطور آیا اجازه داریم بخوانیم. و برای توسل به ائمه آیا میتوانیم زیارت نامه های آنها را هر روز در منزل خودمان بخوانیم؟ مثل امین اللَه، زیارت امام رضا علیه السلام، زیارت حضرت معصومه، صلوات حضرت فاطمه زهرا سلام اللَه علیها و صلوات مخصوص امام رضا علیه السلام و زیارت های روزانه ائمه که در مفاتیح است آیا اینها ادعیه عمومی است واجازه قرائت داریم برای ایجاد ارتباط بیشتر با ائمه. سلمکم اللَه

هوالعلیم
اشکالی ندارد.

پرسش: صحت یک حديث و عمل به آن

کد: 123گروه: حدیث ودعاء

سلام عليكم 1 آيا حديث صحيح است؟ 2 آيا عمل كردن به اين حديث عمومي است ؟
حضرت امام جعفر صادق (علیه السلام) فرموده است: در شگفتم برای کسی که از چهار چیز بیم دارد، چگونه به چهار کلمه پناه نمی‌برد!
۱ در شگفتم برای کسی که ترس بر او غلبه کرده، چگونه به ذکر «حسبنا اللَه و نعم الوکیل» (سوره مبارکه آل عمران آیه ۱۷۱) پناه نمی‌برد. در صورتی که خداوند به دنبال ذکر یاد شده فرموده است: پس (آن کسانی که به عزم جهاد خارج گشتند، و تخویف شیاطین در آن‌ها اثر نکرد و به ذکر فوق تمسک جستند) همراه با نعمتی از جانب خداوند (عافیت) و چیزی زاید بر آن (سود در تجارت) بازگشتند، و هیچگونه بدی به آنان نرسید.
۲ در شگفتم برای کسی که اندوهگین است چگونه به ذکر «لا اله الا انت سبحانک انی کنت من الظالمین*» (سوره مبارکه انبیاء آیه ۸۷) پناه نمی‌برد. زیرا خداوند به دنبال این ذکر فرموده است: «پس ما یونس را در اثر تمسک به ذکر یاد شده، از اندوه نجات دادیم و همین گونه مومنین را نجات می‌بخشیم.» (سوره انبیاء آیه ۸۸)
۳ در شگفتم برای کسی که مورد مکر و حیله واقع شده، چگونه به ذکر «افوض امری الی اللَه، ان اللَه بصیر بالعباد» (سوره مبارکه غافر آیه ۴۴) … پناه نمی‌برد. زیرا خداوند به دنبال ذکر فوق فرموده است: «پس خداوند (موسی را در اثر ذکر یاد شده) از شر و مکر فرعونیان مصون داشت.» (سوره غافر آیه ۴۵)
۴ در شگفتم برای کسی که طالب دنیا و زیباییهای دنیاست چگونه به ذکر «ماشاءاللَه لاحول و لاقوة الا باللَه» (سوره مبارکه کهف آیه ۳۹) پناه نمی‌برد، زیرا خداوند بعد از ذکر یاد شده فرموده است: «مردی که فاقد نعمتهای دنیوی بود، خطاب به مردی که از نعمت‌ها برخوردار بود) فرمود: اگر تو مرا به مال و فرزند، کمتر از خود می‌دانی امید است خداوند مرا بهتر از باغ تو بدهد.»

هوالعلیم
حدیث صحیح است و اشکالی در عمل به آن نیست.

پرسش: صحت سند دعای ندبه

کد: 122گروه: حدیث ودعاء

بسم اللَه الرحمن الرحیم.سلام علیکم.آیا سند دعای ندبه صحت دارد؟باتشکر فراوان.

هو العلیم
بلی.

پرسش: صحت سند دعای ندبه

کد: 121گروه: حدیث ودعاء

بسم اللَه الرحمن الرحیم
سلام علیکم
1 آیا سند دعای ندبه صحیح است؟
2 نظر شما برای گفتن الهی عبیدک بفنائک الی آخره: الف) در سجده ی آخر نمازهای مستحبی چیست؟ب)نظر شما برای گفتن آن در سجده های غیر سجده ی آخر چه در نماز واجب چه مستحب چیست؟
شکرا جزیلا.

هو العلیم
1ـ بلی صحیح است.
2ـ اشکالی ندارد.
3ـ اشکالی ندارد.

پرسش: مراد از علی ابن الحسین در زیارت عاشورا کیست؟

کد: 120گروه: حدیث ودعاء

بسم اللَه الرحمن الرحیم.
سلام علیکم در فقره شریفه السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین، منظور از علی بن الحسین کدام فرزند بزرگوار حضرت سیدالشهداء علیه السلام میباشد؟ باتشکر فراوان.

هوالعلیم
مقصود حضرت سجّاد علیه السلام است.

پرسش: سند زیارت عاشورا

کد: 119گروه: حدیث ودعاء

بسم اللَه الرحمن الرحیم.
سلام.
آیا زیارت عاشورای امام حسین سند دارد؟
لطفا سند آن را تفصیلا بیان بفرمایید.

هوالعلیم
بلی و قبلا پاسخش داده شد.

پرسش: زیارت عاشورا و حج

کد: 118گروه: حدیث ودعاء

آیا حدیثی داریم که بگوید: هرکس بخواهد به حج مشرّف شود، زیارت عاشورا بخواند؟

هوالعلیم
خیر

پرسش: زیارت عاشورا

کد: 117گروه: حدیث ودعاء

در زیارت عاشورا در قسمت (ولا جعله اللَه آخر العهد منی لزیارتکم) باید باشد یا لزیارتک؟

پرسش: زیارت امین اللَه اختصاص به همه معصومین علیهم السلام دارد.

کد: 116گروه: حدیث ودعاء

آيا مى‏شود زيارت امين اللَّه را براى غير اميرالمؤمنين علیهم السلام از معصومين ديگر به قصد ورود خواند به دليل السلام عليكم يا امناء اللَّه على وحيه كه ‏در زيارت جامعه كبيره آمده است.

هوالعلیم
زیارت امین اللَه برای همه معصومین علیهم السلام است .

پرسش: زيارت ناحيه مقدسه

کد: 115گروه: حدیث ودعاء

مستدعي است نظر مبارک خويش را در مورد اعتبار زيارت ناحيه مقدسه بيان فرماييد. ..

هوالعلیم
از معصوم علیه السلام است.

پرسش: زيارت ناحيه مقدسه

کد: 114گروه: حدیث ودعاء

با سلام جناب اقاي سيد محمد حسين تهراني
آيا زيارت ناحيه مقدسه از طرف امام زمان (ع) هست يا نه؟ يك جا خواندم كه اشكال دارد.
با تشكر

هوالعلیم
قطعاً از ناحیه ی حضرت است.

پرسش: روش صحیح نگارش بسمه تعالی

کد: 113گروه: حدیث ودعاء

بسم اللَه الرحمن الرحیم
سلام علیکم
1 بسمه تعالي درست است يا باسمه تعالي؟ لطفا قاعدۀ عربي آن را ذكر بفرماييد.
2 الهي عظم البلاء صحيح است يا اللَهم؟
باتشکرفراوان.

هوالعلیم
1 بسمه تعالی صحیح است زیرا همزه آن وصل است.
2 الهی صحیح است.

پرسش: روایت سلمان دربارۀ آخرالزّمان

کد: 112گروه: حدیث ودعاء

سلام علیکم من میخواهم درباره علایم آخرالزمان بیشتر مطالعه کنم کدام کتاب کامل و صحیح هست؟

هوالعلیم
روایتی که مرحوم والد در کتاب معادشناسی آورده اند دربارۀ سلمان از سایر موارد بهتر است.

پرسش: روایت جعلی ضد ایرانی ها

کد: 111گروه: حدیث ودعاء

من عکسی از کتاب سفینه البحار و مدینه الاحکام و الآثار ازشیخ عباس قمی صفحه 164 در ایمیلم دریافت کردم که حدیثی از امام حسین (ع) در مورد ایرانیها بود که مضمونش این است (ما از تبار قریش هستیم و هواخواهان ما عرب و دشمنان ما ایرانیها هستند روشن است که هر عربی از هر ایرانی بهتر و بالاتر و هر ایرانی از دشمنان ما هم بدتر است ایرانیها را باید دستگیر کرد و به مدینه آورد، زنانشان را بفروش رسانید و مردانشان رابه بردگی و غلامی اعراب گماشت) لطفا مرا راهنمایی کنید که چگونه جواب دهم

هوالعلیم
کذب محض است.

پرسش: روایات اهل بیت علیهم السّلام در مورد تصوّف

کد: 110 گروه: حدیث ودعاء

روایات در مورد صوفیه که از معصومین علیهم السّلام نقل می کنند صحیح است توضیح دهید ؟

هوالعلیم
این روایات مربوط به صوفیانی است که مقابل اهل بیت علیهم السّلام قرار داشتند مثل سفیان ثوری و حسن بصری و غیره.

پرسش: دو روایت در مورد فضیلت شهر قم

کد: 109گروه: حدیث ودعاء

سلام علیکم آیا این دو روایت صحیح است که کسی که یک شب در قم بخوابد، فشار قبر از او برداشته می شود و یا از چهل شب عبادت ثوابش بیشتر است؟

هوالعلیم
منظور از این روایتها اینست که شهر قم بواسطۀ نفس مطهّرۀ حضرت فاطمه معصومه سلام لله علیها استعداد و زمینه بیشتری برای تقرّب و سلوک إلی اللَه دارد.

پرسش: حدیث (لاتسبو الدهر)

کد: 108گروه: حدیث ودعاء

بسم اللَه الرحمن الرحيم
سلام عليكم
1)آيا حديث "لاتسبوا الدهر فإن الدهر هو اللَه" صحيح است؟
2)اگر بله منظور از آن چيست؟
باتشکر فراوان.

هو العلیم
1ـ صحیح است. زیرا دهر یعنی چرخش زمانه و روزگار که آن کلاً بدست تقدیر و مشیّت پروردگار است.

پرسش: دعای تثبیت ایمان در قلب

کد: 107گروه: حدیث ودعاء

به خاطر دارم که در يکي از مجالس شرح دعاي ابوحمزه ، دعايي جهت ثبوت ايمان ذکر گرديد تقاضا دارم نام دعا و کتابي که دعا در آن مذکور است ذکر فرماييد ؟

هو العالم
دعاء شب بیست و سوّم ماه مبارک رمضان است که در ضمن آن است: وَ أن تَهَبَ لی یَقیناً تُباشِرُ بِه قَلبی

پرسش: دعای اللَهم یا ذاالعرش المجید

کد: 106گروه: حدیث ودعاء

لطفا این دعایی که مرحوم علامه طهرانی دردست نوشته های خود اورده اند که ابتدای ان با عبارت " اللَهم یا ذالعرش المجید الکریم" شروع میشود و مرحوم حداد در بعضی از قنوت های خود ان را تلاوت میکرده اند توضیح بفرمایید. با تشکر فراوان

هوالعلیم.
انشاءاللَه ترجمهی آن در دسترس قرار میگیرد.

پرسش: دعای احتجاب

کد: 105گروه: حدیث ودعاء

بسم ا.. الرحمن الرحیم، با عرض سلام، احتراما خواهشمند است در صورت امکان متن کامل دعای اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُكَ یَا مَنِ احْتَجَبَ بِشُعَاعِ نُورِهِ را با علامات کامل عربی برای اینجانب ارسال فرمائید.

دعاى احْتِجاب به نقل از حاج سيّد هاشم حدّاد قَدَّس اللَهُ روحَه
اللَهُمَّ يَا مَنِ احْتَجَبَ بِشُعَاعِ نُورِهِ عَنْ نَوَاظِرِ خَلْقِهِ. يَا مَنْ تَسَرْبَلَ بِالْجَلَالِ وَ الْعَظَمَةِ، وَ اشْتَهَرَ بِالتَّجَبُّرِ فِى قُدْسِهِ. يَا مَنْ تَعَالَى بِالْجَلَالِ وَ الْكِبْرِيَآءِ وَ الْعَظَمَةِ فِى تَفَرُّدِ مَجْدِهِ. يَا مَنِ انْقَادَتْ لَهُ الامُورُ بِأَزِمَّتِهَا طَوْعًا لِامْرِهِ. يَا مَنْ قَامَتِ السَّمَوَاتُ وَ الارَضُونَ مُجِيبَاتٍ لِدَعْوَتِهِ. يَا مَنْ زَيَّنَ السَّمَآءَ بِالنُّجُومِ الطَّالِعَةِ وَ جَعَلَهَا هَادِيَةً لِخَلْقِهِ. يَا مَنْ أَنَارَ الْقَمَرَ الْمُنِيرَ فِى سَوَادِ اللَيْلِ الْمُظْلِمِ بِلُطْفِهِ. يَا مَنْ أَنَارَ الشَّمْسَ الْمُنِيرَةَ وَ جَعَلَهَا مَعَاشًا لِخَلْقِهِ، وَ جَعَلَهَا مُفَرِّقَةً بَيْنَ اللَيْلِ وَ النَّهَارِ. يَا مَنِ اسْتَوْجَبَ الشُّكْرَ بِنَشْرِ سَحَآئِبِ نِعَمِهِ.
أَسْأَلُكَ بِمَعَاقِدِ الْعِزِّ مِنْ عَرْشِكَ، وَ مُنْتَهَى الرَّحْمَةِ مِنْ كِتَابِكَ، وَ بِكُلِّ اسْمٍ سَمَّيْتَ بِهِ نَفْسَكَ، أَوِ اسْتَأْثَرْتَ بِهِ فِى عِلْمِ الْغَيْبِ عِنْدَكَ، وَ بِكُلِّ اسْمٍ هُوَ لَكَ أَنْزَلْتَهُ فِى كِتَابِكَ، أَوْ أَبْثَثْتَهُ فِى قُلُوبِ الصَّآفِّينَ الْحَآفِّينَ حَوْلَ عَرْشِكَ، فَتَرَاجَعَتِ الْقُلُوبُ إلَى الصُّدُورِ عَنِ الْبَيَانِ بِإخْلَاصِ الْوَحْدَانِيَّةِ وَ تَحْقِيقِ الْفَرْدَانِيَّةِ، مُقِرَّةً لَكَ بِالْعُبُودِيَّةِ وَ أَنَّكَ أَنْتَ اللَهُ لَا إلَهَ إلَّا أَنْتَ.
وَ أَسْأَلُكَ بِاسْمِكَ الَّذِى تَجَلَّيْتَ بِهِ لِلْكَلِيمِ عَلَى الْجَبَلِ الْعَظِيمِ، فَلَمَّا بَدَا شُعَاعُ نُورِ الْحُجُبِ مِنْ بَهَآءِ الْعَظَمَةِ خَرَّتِ الْجِبَالُ مُتَدَكْدِكَةً لِعَظَمَتِكَ وَ جَلَالِكَ وَ هَيْبَتِكَ، وَ خَوْفًا مِنْ سَطْوَتِكَ رَاهِبَةً مِنْكَ.
فَلَا إلَهَ إلَّا أَنْتَ، فَلَا إلَهَ إلَّا أَنْتَ، فَلَا إلَهَ إلَّا أَنْتَ.
وَ أَسْأَلُكَ بِاسْمِكَ الَّذِى فَتَقْتَ بِهِ رَتْقَ عَظِيمِ جُفُونِ عُيُونِ النَّاظِرِينَ، الَّذِى بِهِ تَدْبِيرُ حِكْمَتِكَ، وَ شَوَاهِدُ حُجَجِ أَنْبِيَآئِكَ، يَعْرِفُونَكَ بِفِطَنِ الْقُلُوبِ، وَ أَنْتَ فِى غَوَامِضِ مُسَرَّاتِ سَرِيرَاتِ الْغُيُوبِ.
أَسْأَلُكَ بِعِزَّةِ ذَلِكَ الاسْمِ أَنْ تُصَلِّىَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ ءَالِ مُحَمَّدٍ، وَ أَنْ تَصْرِفَ عَنِّى جَمِيعَ الافَاتِ وَ الْعَاهَاتِ وَ الاعْرَاضِ وَ الامْرَاضِ وَ الْخَطَايَا وَ الذُّنُوبِ وَ الشَّكِّ وَ الشِّرْكِ وَ الْكُفْرِ وَ الشِّقَاقِ وَ النِّفَاقِ وَ الْغَضَبِ وَ الْجَهْلِ وَ الْمَقْتِ وَ الضَّلَالَةِ وَ الْعُسْرِ وَ الضِّيقِ وَ الْفَسَادِ وَ حُلُولِ النِّقْمَةِ وَ شَمَاتَةِ الاعْدَآءِ وَ غَلَبَةِ الرِّجَالِ؛ إنَّكَ سَمِيعُ الدُّعَآءِ، لَطِيفٌ لِمَا تَشَآءُ، وَ صَلَّى اللَهُ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ ءَالِهِ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِين

1

به نقل از کتاب روح مجرد صفحه 511
2

اين دعا با مختصر اختلافى در لفظ، در مُهَج الدَّعَوات ص 108 مرحوم سيّد ابن طاووس موجود است كه آنرا از محمّد بن حنفيّه از رسول خدا صلّى اللَه عليه و آله و سلّم روايت نموده است و براى آن آثار و خواصّ عجيبى را نقل كرده است. و نيز در تاسع عشر بحار الانوار طبع كمپانى، ص 183 از محمّد بن حنفيّه از رسول أكرم صلواتُ اللَه و سَلامه عليه روايت نموده است. و أيضاً شيخ بهآء الدّين عاملى در كشكول طبع سنگى در ص 303 و 304 آورده است

پرسش: تصرف در ادعیه

کد: 104گروه: حدیث ودعاء

با عرض سلام و ادب محضر حضرت آيت اللَه محمد محسن حسنی طهرانی(مد ظله العالي)
پيشاپيش از اينکه مصدع وقت حضرتعالي مي شوم پوزش مي طلبم.
1. آيا در ادعيه ماثور مي توان تصرف کرد؟ مثل تغيير ضمير داد يا بخش هايي که متناسب با حال و معرفت داعي است قرائت کرد؟در اين صورت آيا دعاي قرائت شده ماثور است يا از حال ماثور بودن خارج مي شود؟
2. آيا در ادعيه ماثور اجازه از عالم،عارف و ... لازم است يا خير؟
3. در صورت نياز به اجازه شامل کدام عناوين و موضوعات مي شود؟مستند روايي يا قرآني براي اين موضوع وجود دارد؟
4. آيا اجازه در اجابت دعا يا ذکر موثر است؟
5. نسبت دادن منشاءعلوم غريبه به حضرات معصومين بخصوص اميرالمومنين صلوات اللَه عليه چقدر صحت دارد آيا در منابع معتبر روايي روايتي نقل شده است؟
با سپاس فراوان

هوالعلیم
1 جایز نیست و حرام است.
2 2 بهتر است با مشورت افراد خبیر قرائت شود.
3 در ذکر باید رعایت این مطلب بشود.
4 برخی از آنان به قبل از زمان ائمه باز می گردد ، و بعضی به زمان ایشان

پرسش: دعا کردن به زبان فارسی

کد: 103گروه: حدیث ودعاء

بسم اللَه الرحمان الرحیم
سلام علیکم
سؤال: خواهشا معنای عربی این دعا را با تمام حروف آن برایم بنویسید: خدایا از تو خواستارم همسر شایسته! خانه بزرگ! مرکبی مناسب برای سواری و فرزند صالح.

هوالعلیم
به فارسی هم که بگوئید خدا می شنود.

پرسش: دعا برای زیادی رزق

کد: 102گروه: حدیث ودعاء

با سلام خدمت شما ، خواهشمند است افعال يا كارهائي كه رزق را زياد مي‌كند را بگوئيد ضمناً ادعيه در اين زمينه را هم بفرمائيد. با تشكر فراوان

هو العالم زیادی رزق و قلّت آن در صورتی موجب خیر و عافیت است که صلاح بنده در همان میزان مقدّر و مکتوب قرار گرفته باشد. و الا صرف زیادی رزق بدون جهت خیر و صلاح نه تنها مفید نیست بلکه چه بسا موجب غفلت و انانیّت و توغل در کثرات و بالنّتیجه دوری از رحمت و لطف پروردگار است.
بنابراین خوب است انسان از خداوند در همه حال عافیت را بخواهد و صلاح خود را و بجای خواست و میل به این امور اختیار خود را به خدا بسپارد و اراده او را بر اراده خود ترجیح دهد. و بداند رزق های مادّی چه کم و یا زیاد چند روزی بیشتر دوام ندارد و آنچه برای انسان ابدیّت دارد و با او خواهد بود رزق های معنوی و روحی است. بنابراین هیچگاه بزرگان دستوراتی برای زیادی رزق به شاگردانشان نمی دادند، گر چه در این قضیه مطالبی وجود دارد و دستوراتی یافت می شود.

پرسش: دعا

کد: 101گروه: حدیث ودعاء

بسم اللَه الرحمن الرحيم
آيا دعاهاي گنج العرش و هفت كيل و دعاي شش قفل كه براي آن آثار عجيبي نقل شده صحيح است ؟ و خواندن آن خوب است ؟

هوالعلیم
اطلاعی ندارم.

پرسش: ترجمه دعای احتجاب

کد: 100گروه: حدیث ودعاء

می خواستم دعای احتجاب با ترجمه فارسی به ایمیلم بفرستید با تشکر از لطف شما

هوالعلیم
إن شاء اللَه به ترجمه آن اقدام خواهم نمود.

پرسش: توضیح فرمایش امام موسی کاظم علیه السلام

کد: 96گروه: حدیث ودعاء

بسم اللَه الرحمن الرحيم
سلام عليكم.تقاضا مندم درباره اينفقره از دعاي شريف امام موسي كاظم عليه السلام .توضيح بفرماييد اللَهم اني اطعتك في احب الاشياءاليك و هو توحيد و لم اعصك في ابغض الاشياءاليك و هو الكفر فاغفر لي ما بينهما يا من اليه مفري امني مما فزعت منه اليك...به خصوص قسمت (في ما بينهما)

هوالعلیم
یعنی در مراتب مختلف شرک مرا مورد عفو خود قرار ده، زیرا هنوز به مرتبهی توحید نرسیدهام.

پرسش: تفسیر موعظه ای از امیرمؤمنان : خانوار اندک، یکی از دو آسایش است.

کد: 95گروه: حدیث ودعاء

جملات قصار از امیرالمؤمنین علی علیه السّلام در نهج البلاغه (مواعظ) ، ترجمه محمدمهدی فولادوند ، نشر صائب، 1380
با توجه به توضيحات داده شده در مورد خانمها كه دائم بايد فرزند به دنيا بياورند پس منظور حضرت از اين جمله چه بوده است "خانوار اندک، یکی از دو آسایش است."

هوالعلیم
این مسئله منافاتی با حسن تعدّد اولاد ندارد زیرا معلوم است که عیال کمتر موجب دردسر کمتر خواهد شد ولی هر چه اینطور باشد آیا مورد رضای خداوند نیز هست؟ در حالیکه خود أئمه دارای فرزندان زیادی بودند.

پرسش: چگونه دعا کنیم تا مورد لطف خداوند قرار بگیریم

کد: 99گروه: حدیث ودعاء

از زبان بزرگان و اهل منبر و ... مي شنويم که افرادي در طول تاريخ با تقاضاي از ائمه يا اولياي خدا به مقامات بالايي رسيدند و حتي از لحن کلام بزرگان (و همينطور در روايتي حضرت رسول اکرم فرمودند (نقل به معنا کاش اين اعرابي مانند آن عجوزه بني اسراييل رند بود و وقتي من گفتم که چه مي خواهي تا در عوض پذيرايي که قبلا از من کردي تا به تو بدهم بجاي درخواست يک گله گوسفند از من تقاضاي همنشيني با من در آخرت را مي کرد.) و از ادعيه اين طور بر مي آيد که کلاً افراد را تشويق به درخواست و طلب اين مقامات از خداوند و عرفا سواي از لياقت و ظرف وجودي خود مي کردند . حال سؤال اين است که اين دعا و تقاضا و درخواست بايد به چه نحو و چه شکل باشد تا مورد قبول واقع گردد ؟ چون همه قطعا اين دعا و طلب و درخواست را کرارا دارند ولي کسي مقبول نمي شود و براي همه هم اين امکان وجود ندارد که شرايطي مثل آن اعرابي پيدا کنند که زنبيل بار رسول اللَه را به زور تا منزل ايشان حمل کنند و در انتها درخواست دستمزد کنند و وقتي حضرت مقدار دستمزد را سئوال مي فرمايند ، اعرابي همنشيني در آخرت با حضرت را به عنوان دستمزد طلب مي کند و حضرت نيز مي پذيرند ؟ و اين مقدار از جسارت و جرات را نيز همه ندارند؟ پس اين دعا و تقاضا و درخواست بايد به چه نحو و چه شکل باشد تا مورد قبول واقع گردد؟

هو العالم
إنّما الأعمالُ بِالنِّیّاتِ ما درون را بنگریم و حال را نی برون را بنگریم و قال را دعاء به معنای خواست و طلب است و خواست اگر واقعی نباشد جنبه صوری و ظاهری پیدا میکند و دیگر دعاء و طلب نیست. بنابراین پیدایش زمینه های مساعد برای درخواست، چنانچه در متن مذکور است تأثیری در نیّات و طلب انسان ندارد بلکه تنها بهانه ای برای ابراز و اظهار طلب و خواست است. انسان باید نیّت خود را نسبت به مطلب مورد نظر صاف و بی غلّ و غشّ بگرداند و برای حصول آن اهتمام و جدیّت داشته باشد، آنگاه خدای متعال حاجت او را برآورده می نماید. اخیراً دو کتاب از مرحوم علّامه طهرانی رضوان اللَه علیه درباره مسجد و دعاء منتشر شده است بنام انوارملکوت آنها را مطالعه فرمائید.

پرسش: جعلی بودن روایت نوروز

کد: 98گروه: حدیث ودعاء

با سلام خدمت استاد بزرگوار
در کتاب امام شناسی مرحوم علامه، از معلی بن خنیس به عنوان یکی از شیعیان ممتاز امام صادق علیه السلام نام برده شده است و تنها ایراد متوجه ایشان را عدم تمکین از دستور امام مبنی بر کشف سر قلمداد نموده است. آیا به صرف همین موضوع گفتار ایشان از صحت خارج شده و مردود تلقی می شود؟ از آنجایی که یکی از راویان مهم احادیث مربوط به نوروز ایشان بوده اند و شما و مرحوم والد شما نوروز را بدعت می دانید لاجرم می باید اینگونه احادیث را مردود دانسته و نهایتا جناب معلی را ضعیف در حدیث به حساب آورید. حال سؤال اینجاست که با این حساب و به صرف تمرد ایشان از دستور امام در یک مورد، می باید هشام بن حکم را نیز که ممدوح امام صادق اما مغضوب امام کاظم علیهما السلام بوده اند را نیز ضعیف در حدیث بشماریم، اما این موضوع در هیچ کتابی قبول به صحت نبوده است. سر این ماجرا چیست؟ ایراد از عالمان رجال در خصوص هشام است و یا موردی جز این مورد توجه و نظر است؟
با تشکر

هوالعلیم
روایت نوروز جعلی است و ربطی به معلّی بن خنیس ندارد. بنا بر این، اشکال از اصل بیمورد خواهد بود.

پرسش: تولیّ و تبریّ

کد: 97گروه: حدیث ودعاء

با توجه به اين اعتقاد كه زيارت عاشورا حديث قدسي است و با توجه به لعن‌ها و برائت هاي اين زيارت و همچنين آيه «ان الذين يؤذون اللَه و رسوله لعنهم اللَه في الدنيا و الاخره» و همچنين دعاي قنوت اميرالمومنين(ع) و بسياري موارد ديگر ، اجازه ما براي تبليغ دعاي صنمي قريش ، تا چه حد است ؟ و بيان فرمائيد حضرتعالی پيرامون مجالس لعن‏، شرح مناجات مذكور و... چه عقيده‌اي داريد؟

هوالعلیم
مناسب است در شرائط فعلی بیشتر به جنبه های تولّی و علمی و معرفتی ولایت معصومین علیهم السلام بپردازیم و مجالس به گونه ای نباشد که موجب سوء استفاده معاندین و مغرضین شود.

پرسش: تفسیر معنای جماعت در روایت (لایجتمع امتی علی خلاف)

کد: 94گروه: حدیث ودعاء

بسم اللَه الرحمن الرحيم
سلام عليكم
اين حديث كه ميفرمايد: "هيچ چيز از جماعت به تو نميرسد مگر اينكه خير است ." حديث صحيحي است ؟ اگر صحيح است منظور چيست ؟ در حاليكه اكثر مردم لا يعقلون.
باتشكرفراوان.

هوالعلیم
در موضوع جماعت روایات متعددی از اهل سنت در دست می باشد مانند : لا یجتمع امتی علی خلاف که اکثر آنها مجعول می باشد . بلی ممکن است برخی از تعابیر صحیح باشد و آن در صورتی است که قاطبه اهل
حلّ و عقد در موضوعی اتفاق نظر داشته باشند و لذا می بینیم که تمسک اهل سنت به اجماع مسلمین بر مشروعیت خلافت خلیفه اول باطل است زیرا این شرط اساسی در آنجا مفقود بوده است . بنابراین استفاده ای که می توان نمود این است که در هر مورد از مواردی که عموم مردم و اهل حلّ و عقد که قطعاً در میان آنها از افراد صالح و به دور از هوی و هوس وجود داشته باشد اجماع و اتفاقی باشد آن حکم و نتیجه مورد رضای خدا خواهد بود.

پرسش: تفسیر لااله الا اللَه

کد: 93گروه: حدیث ودعاء

تفسير کلمه مقدس لااله الا اللَه بنحو اکمل چیست؟

هو العالم
حقيقت مفاد اين كلمه مباركه نفي هر گونه تعيّن و استقلال در وجود چه در ذات و چه در اسم و صفت و فعل است. انسان با گفتن لا اله نفي همه ي مظاهر عالم را در قالب علّيّت و مؤثّريّت مي كند و با اثبات إلّا اللَه انحصار همه ي علل و اسباب را در وجود ذات اقدس حق مي نمايد. و هر گونه كرنش و تواضع و عبوديّتي را فقط به پيشگاه خداي متعال عرضه مي نمايد و همه ي مظاهر تأثير و تسبيب را كه در چشم اهل ظاهر و اهل دنيا موجّه و جاذب اند پوچ و توخالي و سراب مي بيند و حقيقت را فقط در يك جا ملاحظه مي كند. و اگر مفاد اين كلمه طيّبه در وجود انسان ظهور پيدا كند و سرّ و قلب انسان به معنا و حقيقت آن برسد تمامي اين مطالب براي او مشهود و عيان خواهد شد و اينست مرتبه ي توحيد و معرفت ذات ربوبي بحقّ المعرفة. رزقنا اللَه و ايّاكم الوصول إلي هذه المرتبه انشاء اللَه تعالي

پرسش: تفاوت میان رب العرش الکریم و رب العرش العظیم

کد: 92گروه: حدیث ودعاء

سلام عليكم و رحمه اله
درتعقيب نماز ظهر در كتاب مفاتيح الجنان آورده شده است " لا اله الا اللَه رب العرش كريم" براي من كه زياد با زبان عربي آشنايي ندارم اين سؤال مطرح است كه "عرش كريم" يعني چه؟ و به نظر شما آيا اين يك اشتباه چاپي است و كلمه "عظيم" در جمله اول اين دعا با "كريم" جابجا نشده است؟

هوالعلیم
کریم به معنای بلند مرتبه بودن است و عظیم به معنای بزرگ و سعه داشتن و با هم متفاوت اند ولی در ادعیه هر دو عنوان آمده است .

پرسش: تفاوت مرد و زن

کد: 91گروه: حدیث ودعاء

بسم اللَه الرحمن الرحیم
سلام علیکم
در علل الشرایع شیخ صدوق ج۲ ص ۵۱۲ روایتی است که می فرماید: قَالَ لَهُ مَا فَضْلُ الرِّجَالِ عَلَى النِّسَاءِ؟ فَقَالَ النَّبِیُّ ص: «کَفَضْلِ السَّمَاءِ عَلَى الْأَرْضِ وَ کَفَضْلِ الْمَاءِ عَلَى الْأَرْض..»
مگر نه این است که طبق آیه مبارکه « إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاکُمْ »، ملاک برتری و فضل تنها تقواست؛ در هر انسانی، چه زن چه مرد، عرب و عجم و…؟
متشکرم

هوالعلیم
مقصود از این روایت مرتبه حراست و حفظ و صیانتی است که خداوند در مرد قرار داده تا همسر خود را از گزند و آفات محفوظ بدارد.

پرسش: تفاوت سنت حسنه و بدعت

کد: 90گروه: حدیث ودعاء

با سلام. لطفاً تفاوت سنت حسنه و بدعت (ظاهراً دینی مثلاً مراسم اربعین) را تبیین فرمایید. (با توجه به حدیث نبوی (ص) که هر کس سنت نیکویی را ایجاد کند در آثار آن شریک است.)

هوالعلیم
انشاءاللَه به زودی مقاله ای در این موضوع از این قلم منتشر خواهد شد .

پرسش: خلقت جهان برای اهل بیت

کد: 89گروه: حدیث ودعاء

این حدیث از کیست؟
خداوند به خاطر اهل بیت جهان هستی را خلق کرد

هو العلیم
حدیث قدسی است.

پرسش: روايت نقل شده در خصوص حضرت عبدالعظيم حسني

کد: 88گروه: حدیث ودعاء

بسم اللَه الرحمن الرحيم

با عرض سلام و احترام

آيا روايت منتسب به معصوم عليه السلام در خصوص جناب عبدالعظيم حسني با مضمون "من زار عبدالعظيم حسني بري كمن زار الحسين (عليه السلام) بكربلاء يرتجي " صحيح است. در صورت صحت اين روايت كدام يك از ابعاد و آثار زيارت را در برخواهد گرفت. آيا چه ارتباط معنوي خاصي بين شخصيت جناب عبدالعظيم با وجود مقدس حضرت ابي عبداللَه الحسين (عليه السلام) وجود دارد كه چنين روايتي در ارتباط با شخصيت ايشان مطرح شده ولي در خصوص ساير اولياء الهي مطرح نگرديده است.

با تشكر
26 ذي القعده 1432

هوالعلیم
این روایت صحیح است و ربط بین آن حضرت را با موالیان خود اثبات مینماید.

پرسش: بررسی سند حدیث جبرئیل

کد: 87گروه: حدیث ودعاء

حدیثی که در کتب عرفانی مشهور به حدیث جبرئیل مطرح شده است آیا از نظر علمای شیعه سند صحت دارد؟(با توجه به جستجوی مختصر در این مورد در اینترنت این حدیث بیشتر از کتب اهل سنت نقل شده است ولی بند سوم آن یعنی معنی احسان در کتب شیعه آمده است نه کلیت سه بند حدیث اسلام ایمان احسان خواهشمند است در صورت امکان جواب این سؤال را برایم هرچه سریعتر ارسال فرمایید)
متن حدیث:قَالَ: كَانَ رَسُولُ اللَّهِ (صلی اللَه عليه وسلم) يَوْمًا بَارِزًا لِلنَّاسِ، فَأَتَاهُ رَجُلٌ فَقَالَ، يَا رَسُولَ اللَّهِ مَا الْإِيمَانُ؟ قَالَ: (أَنْ تُؤْمِنَ بِاللَّهِ، وَمَلَائِكَتِهِ، وَكِتَابِهِ، وَلِقَائِهِ، وَرُسُلِهِ، وَتُؤْمِنَ بِالْبَعْثِ الْآخِرِ) قَالَ: يَا رَسُولَ اللَّهِ مَا الْإِسْلَامُ؟ قَالَ: (الْإِسْلَامُ أَنْ تَعْبُدَ اللَّهَ وَلَا تُشْرِكَ بِهِ شَيْئًا، وَتُقِيمَ الصَّلَاةَ الْمَكْتُوبَةَ، وَتُؤَدِّيَ الزَّكَاةَ الْمَفْرُوضَةَ، وَتَصُومَ رَمَضَانَ). قَالَ: يَا رَسُولَ اللَّهِ مَا الْإِحْسَانُ؟ قَالَ: (أَنْ تَعْبُدَ اللَّهَ كَأَنَّكَ تَرَاهُ، فَإِنَّكَ إِنْ لَا تَرَاهُ فَإِنَّهُ يَرَاكَ). قَالَ: يَا رَسُولَ اللَّهِ مَتَى السَّاعَةُ؟ قَالَ: (مَا الْمَسْئُولُ عَنْهَا بِأَعْلَمَ مِنَ السَّائِلِ، وَلَكِنْ سَأُحَدِّثُكَ عَنْ أَشْرَاطِهَا: إِذَا وَلَدَتِ الْأَمَةُ رَبَّهَا فَذَاكَ مِنْ أَشْرَاطِهَا، وَإِذَا كَانَتِ الْعُرَاةُ الْحُفَاةُ رُءُوسَ النَّاسِ فَذَاكَ مِنْ أَشْرَاطِهَا، وَإِذَا تَطَاوَلَ رِعَاءُ الْبَهْمِ فِي الْبُنْيَانِ فَذَاكَ مِنْ أَشْرَاطِهَا، فِي خَمْسٍ لَا يَعْلَمُهُنَّ إِلَّا اللَّهُ). ثُمَّ تَلَا (صلی اللَه عليه وسلم): [إِنَّ اللَّهَ عِنْدَهُ عِلْمُ السَّاعَةِ وَيُنَزِّلُ الْغَيْثَ وَيَعْلَمُ مَا فِي الْأَرْحَامِ وَمَا تَدْرِي نَفْسٌ مَاذَا تَكْسِبُ غَدًا وَمَا تَدْرِي نَفْسٌ بِأَيِّ أَرْضٍ تَمُوتُ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ] }لقمان: ٣٤{قَالَ ثُمَّ أَدْبَرَ الرَّجُلُ، فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ (صلی اللَه عليه وسلم): (رُدُّوا عَلَيَّ الرَّجُلَ، فَأَخَذُوا لِيَرُدُّوهُ فَلَمْ يَرَوْا شَيْئًا، فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ (صلی اللَه عليه وسلم): (هَذَا جِبْرِيلُ جَاءَ لِيُعَلِّمَ النَّاسَ دِينَهُمْ)

هو العلیم
مضامین حدیث گواه صادقی بر انتساب آن به رسول اللَه است.

پرسش: اسماء جلاله

کد: 86گروه: حدیث ودعاء

سلام لطفا اسماجلاله که در استخاره منسوب به سیدطاوس آمده فقط اللَه است یا الرحمن وهو ورب وغفور و ... میباشد

هوالعلیم
همه ی اسماء جلاله میباشد.

پرسش: استجابت دعا در حرم حضرت اباعبداللَه علیه السلام

کد: 85گروه: حدیث ودعاء

سلام علیکم اینکه در قبر امام حسین(علیه السلام)دعا مستجاب می شود آیا شامل صحن های امام حسین(علیه السلام)هم می شود؟

هوالعلیم
آری