پرسش: آیا پرداختن به فعالیت های ورزشی برای سلوک مضر است؟

کد: 2344گروه: تربیتی

با عرض سلام و ارادت خدمت حضرت آیت اللَه سید محمد محسن حسینی طهرانی. اینجانب به ورزش بدنسازی با وزنه علاقه بسیار دارم. قابل ذکر است این ورزش ذاتاً میزان نیاز به خواب و خوراک را افزایش میدهد (مثلاً 5 4 وعده خوراک در شبانه روز، و بیش از 8 7 ساعت خواب در شبانه روز). با توجه به این که تضعیف قوای حیوانی و جسمانی تابع کاهش میزان خواب و خوراک بوده و همچنان که مرحوم والد حضرتعالی و سایر علماء و عرفاء در کتب خود تضعیف قوای حیوانی و جسمانی و به تبع آن کاهش میزان خواب و خوراک را از مقتضیات مؤکد به جهت سیر سلوک روحانی میدانند، لطفاً نظر خود را در این خصوص اعلام فرمایید.

آیا با این اوصاف، به جهت سیر و سلوک روحانی، ورزش مذکور حرام میباشد؟ با تشکر بسیار.

هوالعلیم

هر چیز به اندازه مفید است.

پرسش: تفاوت درک و ادراک و علت ملبّس شدن طلاب به لباس پیغمبر

کد: 2321گروه: تربیتی
بسم اللَه الرحمن الرحیم
1 حضرتعالی در بیانات خود چند بار فرموده اید : گفتن درک غلط است و صحیح ادراک
است » لطفا فرق میان این دو و علت این امر را بیان فرمایید .
2 فرق علم و فهم چیست ؟ مثلا شخصی دکتر است و خود راجع به مضرات سیگار اطلاع دارد اما سیگار می کشد، می گویند : نمی فهمد .
3 دلیل اینکه مرحوم علامه معتقد بودند که مبلغ دینی و طلاب باید ملبس به عمامه شوند چیست وآیا دلیل شرعی بر این امر وجود دارد ؟
با عرض معذرت والسلام علیکم
هوالعلیم
1 در لغت درک نیامده است بلکه ادراک است و دَرک به معنای دیگری غیر از فهم و شعور آمده است و ما مکلّف به متابعت از موازین لغوی می باشیم.
2 تفاوتی ندارد ولی در اینجا به معنای عدم توجه وعدم مبالات و بی اعتنایی است.
3 البته منظور ایشان طلبه بوده است نه هر مبلغ دین دیگری و دلیل آن این است که افراد بین کسی که واقعاً در رشته علوم اسلامی بطور کامل وصد درصد وارد شده اند را با افراد دیگر که کم و بیش اطلاعی دارند تشخیص دهند .دوم اینکه لباس لباس اهل علم لباس رسول اللَه صلی اللَه علیه وآله وسلم است وهنگامی مخاطبین با این لباس مورد پندو اندرز قرار گیرند طبعاً حالت خاصی و توجه ویژه ای برای آنها دست خواهد داد و در هر صورت مسئله از قبیل مسایل شرعی نیست که وجوب و الزامی داشته باشد بلکه مستحسن است.
پرسش: مشاوره در رابطه با برخی افراد

کد: 2311گروه: تربیتی
سلام علیکم شاگرد مرحوم انصاری که بعد از فوت مرحوم انصاری رضوان اللَه تعالی بر عدم نیاز به استاد تاکید داشتند چه کسی است و آیا در قید حیات است؟شاگردان ایشان چطور؟
2 بحث های آیت اللَه کمیلی را در مورد سلوک و مرحوم حداد چگونه می بینید؟
3 بحث های آقای یعقوبی را که در تهران افرادی را به دور خود جمع کرده و ادعاهایی دارد و به خصوص در مورد حوادث آخرالزمان چگونه است؟برای مقابله با این بحث ها چه باید کرد؟ با تشکر
هوالعلیم
1 آنها فوت کرده اند.
2 بنده راجع به افراد إظهار نظر نمی کنم.
پرسش: نقش شیطان در گمراهی انسان

کد: 2267گروه: تربیتی
هوالحکیم
با عرض سلام و ادب خدمت جناب آقای تهرانی‌ ، دو سؤال از جنابعالی داشتم :
۱)هنگامی که شیطان سعی‌ در گمراه کردن انسان دارد چه باید کرد؟
۲)چگونه می‌توان بر وسواس فکری (که انسان مرتبا دارای یکسری افکار آزار دهنده است) غلبه کرد؟
هوالعلیم
1

آیه شریفه: إِنَّ الَّذينَ اتَّقَوْا إِذا مَسَّهُمْ طائِفٌ مِنَ الشَّيْطانِ تَذَكَّرُوا
2

مؤمنین زمانی که گروه شیطان بخواهند با آنان تماس حاصل کنند متنبّه و متوجّه می شوند، انسان باید در این موارد فوری ذهن خود را برگرداند و حضور پروردگار را در فضای موجود ایجاد نماید. و بر همین اساس مسئله وسواس حل خواهد شد.
پرسش: وظیفه فرزند در قبال والدین در امور تحصیلی

کد: 2258گروه: تربیتی
بسم اللَه الرحمن الرحیم
با عرض سلام بنده سال آخر رشته فنی هستم و شخصا علاقمند به ادامه تحصیل در حوزه هستم، اما خانواده مخالف تحصیل در حوزه و علاقمند به تحصیل بنده دردانشگاه هستند. از طرفی شاید به علت مشکلات زندگی در آینده فرصت تحصیل درحوزه ها را نیابم و مجبور باشم که در رشته ای فعالیت کنم که به آن علاقه جدّی ندارم و فقط به خاطر خانواده مجبور به تحصیل در آن هستم و از طرفی خانواده زحمت زیادی برای من تا اینجا کشیدند و حقوقی بر گردن من دارند و علاقه ندارم که آنها را ناراحت کنم. لطفا راهنمایی بفرمایید.
هوالعلیم
دربارۀ انتخاب رشته والدین نمی توانند به فرزند رشید اجبار نمایند البتّه باید رعایت احترام و ادب را همیشه نگاه داشت.
پرسش: تنگی معیشت

کد: 2248گروه: تربیتی
با سلام و احترام. بنده مدتی است كه در زندگی ام گره ای خورده است و به طور شفاف، اين است كه دخل وخرج زندگيم جور در نمیاد. به هر دری هم ميزنم نتيجه نميگيرم،حس ميكنم خداوند درهای رزق و روزي را برای من باز نمیكند و دائما فكر وذهنم را اين مشكلات مادی مشغول كرده است و آنقدر به من فشار آورده كه هميشه بعد از نماز، از خدا طلب ميكنم كه من وپولدار كن ، لذا از حضرت آقا تقاضا دارم بنده را راهنمايی بفرمايند، برای باز شدن اين گره ی دنيوی و نجات پيدا كردن از اين وضعيت درد آور، چه بكنم؟آيا به معصوم خاصی متوسل شوم و چگونه؟ آيا ذكر خاصی بگويم؟ با تشكر
هوالعلیم
در آیات قرآن مانند آیه:(و من یتق اللَه یجعل له مخرجاً و یرزقه من حیث لا یحتسب) ونیز آیه :( قل من یرزقکم من دون اللَه) و آیه ( وفی السماء رزقکم) رزق را به خدای متعال نسبت می دهد چناچه صریحاً می فرماید:(و ما من دابة الا علی اللَه رزقها) و از طرفی سعی وکوشش انسان را وسیله برای تحصیل رزق می داند :( و أن لیس للانسان الا ما سعی ) بنابر این انسان باید با سعی وکوشش وقیام به تکلیف از راه حلال و مشروع و توکل بر خدا و او را علت اصلی و مسبّب فیض دانستن به دنبال کسب حلال برود و اگر احساس کرد رزق او بطور متوقع حاصل نمی شود باید آنرا از ناحیه پروردگار بداند و بداند که صلاح او در همین است نه آنچه توقع دارد . البته دراین مسئله کارهاییکه از ما سر می زند دخالت دارند ،مثلا آزردن پدر ومادر در قطع رزق تاثیر دارد وهمچنین ظلم به مظلوم وغیره ونیز باید دانست که مقصود از رزق در آیات و روایات خصوصاً کلمات بزرگان بیشتر جنبه رزق علمی و معنوی آن است . بیداری بین الطلوعین در پیدایش رزق معنوی حکم کلیه را دارد .و اما درباره ذکر و کاری که موجب ازدیاد و رزق ظاهری شود مطالبی گفته و یا نوشته شده است امااین بنده فقط به آنچه عرض شد اکتفا می کنیم .
پرسش: توصیه به مطالعه تاریخ سید الشهداء در دهه اول محرم

کد: 2237گروه: تربیتی
بسم اللَه الرحمن الرحیم
سلام علیکم
الف) درس خواندن در روزهای شهادت ائمه علیهم السلام بهتر است صورت نگیرد؟ب)خواندن درس حوزوی و غیر آن در روز شهادت تفاوتی دارد؟ج) در دهه ی محرم درس خواندن چطور است؟(لطفا هم خواندن درس حوزوی را در این دهه بفرمایید و هم غیر آن) د) جواب قسمت "ج" بهتر است تا دهم محرم است یا تا دوازدهم یا بیشتر؟
شکرا جزیلا.
هو العلیم
1ـ اشکال ندارد . ولی در دهه محرم بهتر است تاریخ سیّد الشهداء و مقتل مطالعه شود و تا دوازدهم ادامه یابد.
پرسش: احترام به سادات

کد: 2023گروه: تربیتی
بسم اللَه الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة اللَه و برکاته
احترام به سادات چگونه است و شامل چه چیزهایی می شود؟
2.بنده همسر و فرزندم سید می باشندوظیفه ی بنده در مقابل هر کدام چیست؟
هوالعلیم
1ـ احترام یک مسئلهی عرفی است.
2ـ رعایت حقوق و تربیت صحیح.
پرسش: نامگذاری فرزند

کد: 2022گروه: تربیتی
سلام! آيا نامگذاری پسر به اسامی که عرب آنها را برای جنس مؤنث استفاده میکند یا بالعکس اشکال دارد؟ مثلا عرب عطیه را برای مذکر استفاده میکند اما در ایران برای مؤنث استفاده میشود. با تشکر!
هوالعلیم
اشکال ندارد.
پرسش: نام گذاری فرزند

کد: 2021گروه: تربیتی
با سلام قرار دادن نام اسماء قرآن از جمله "یس" و "طه" بر روی فرزندان اشکالی ندارد؟

هوالعلیم
اشکال ندارد.
پرسش: معضلات جنسی در میان نسل جوان

کد: 2222گروه: تربیتی
با سلام در رابطه با ارتباط پسر با دختر ، در بین دوستان و اطرافیانم چه دانشگاه و چه جاهای دیگر رابطه جنسی با دختر با حفظ بکارت را یک رابطه عادی میدانند .بعضی می گویند که ما صیغه میخوانیم. و این نوع رابطه را با افتخار و مباهات و بدون شرم ابراز میکنند. مگر این نوع رابطه زنا نیست!!!؟ رابطه با زن شوهردار را بعضی هایشان زنا میدانند اما این نوع رابطه را نه!!!!
من نسبت به ازدواج دیدگاه بدی پیدا کردم. میبینم که پسرها و دخترها همه با هم دوست هستند و دوستی یک چیز عادی است. مذهبی و غیر مذهبی ، نمازخوان و با حجاب و بی حجاب هم فرقی ندارد! بین تمام دوست هایم همشان ( نه با یکی با چند نفر!!! ) این رابطه ها را دارند و کسانی را که میشناسم با کسی دوست نیستند به تعداد انگشت های یک دستم هم نمیرسد!
اصلا برایم مهم نیست که بقیه چکار میکنند، به من ربطی ندارد. این برایم مهم است که چطور دختری پیدا کنم که مناسب من باشد. من با کسی حتی کوچکترین ارتباطی نداشتم و دوست دارم همسرم هم دور از این مسائل بوده باشد. من نمی گویم پاکترین آدم روی زمینم اما دوست دارم همسرم همسطح خودم باشد. به خانواده توجه کنم یا به اعتقادات ، به حجاب یا سطح سواد؟ به هر چیزی توجه کردم دیدم بازم....
آنقدر اطرافم پسر و دخترها را دیدم که نمیدانم چطور برای ازدواج با این موضوع کنار بیایم. از راهنمایی های شما متشکر میشوم التماس دعا
هوالعلیم
إن شاء اللَه خداوند مورد مناسب را برای شما تقدیر خواهد کرد.
پرسش: کیفیت معاشرت علامه طهرانی با افراد مختلف

کد: 2080گروه: تربیتی
به نظر میرسد نحوه برخورد و معاشرت مرحوم علامه با اهل علم و تحصیل کردگان دانشگاهی و اطبا ، با عوام از شاگردان ایشان متفاوت بوده است ، ایا این مسئله صحیح است ؟ اگر صحیح است چرا این تفاوت را در نظر می گرفتند ؟
هوالعلیم
مرحوم علامه رضوان اللَه علیه با هر فرد به میزان سعه شخصیتی و استعداد نفسانی او برخورد می نمودند بنظر می رسد این مطلب از مرحوم علامه صحیح نباشد.
پرسش: کیفیت احترام زن و شوهر به یکدیگر

کد: 2076گروه: تربیتی
بسم اللَه الرحمن الرحیم
سلام علیکم
شوهرم به من میگویند که نوع احترامی که زن به مرد میگذارد با احترامی که مرد به زن میگذارد باید فرق داشته باشد.ایشان میگویند من از این مکتب اینطور فهمیدم که مرد باید نسبت به زن در مرتبه بالاتری قرار داشته باشد همانطوری که پدر و مادر نسبت به فرزند در رتبه بالاتری قرار دارند چون از طرف خداوند شوهر نسبت به زن ولایت دارد و همچنین ایشان میگویند که زن باید علاوه بر احترام و اطاعت از شوهر، نسبت به او خضوع داشته باشد ولی مرد باید احترام بگذارد ولی خضوع لازم نیست.
1)آیا این مطلب صحیح است؟
2)آیا فقط زن باید خضوع داشته باشد؟
3)مرد در مرتبه بالاتر قرار دارد به چه معناست؟
4)خضوعی که مرد دارد با خضوع زن متفاوت است؟لطفا مرا راهنمایی بفرمایید.متشکرم
هوالعلیم
ایشان اشتباه متوجه شده اند و مکتب عرفان این چنین برداشتی ارائه نمی دهد ولایت شوهر نسبت به زن دلیل بر علوّ مقام ومرتبۀ او نیست.بلی زن بیشتر باید جانب احترام را نسبت به همسر خود داشته باشد والبته این مسئله برای تصفیه وتزکیه نفس او مؤثرتر است.
پرسش: مشکلات همسرداری

کد: 2025گروه: تربیتی
با سلام و تشکر من 7 سال است که ازدواج کردم علی رغم مشکلاتی که دارم اصلا علاقه ای به همسرم ندارم ولی هر آنچه وظیفۀ یک زن در قبال شوهرش است اعم از تمکین عام و خاص و حتی محبت هایی که وظیفه ام نیست بی منت انجام میدهم و حفظ ظاهر میکنم اما اصلا میل و رغبتی به زندگی با ایشان ندارم و فقط وفقط برای رضای خدا و قرب اوست که ادامه میدهم حال سؤالم اینست:
1 اگر اینطور ادامه بدهم و بمیرم خداوند مرا عذاب نمیکند به خاطر نفاقی که در عمل و قلبم هست؟
2 خسر الدنیا و الآخره نمیشوم؟
3 جدا شوم بهتر است یا خدا اینگونه از من راضیست؟
هوالعلیم
إن شاءاللَه خداوند از شما راضی و خشنود خواهد بود.
پرسش: مشکلات همسر

کد: 2024گروه: تربیتی
با سلام
من همسری دارم که همه اش ناله می کند و از زمین و زمان و دنیا ناراحت است ؛ انگار همه غمهای عالم را دارد و این حالت اعصاب من را به هم ریخته و زندگی را برای من تلخ کرده است. من چه کنم و او چه کند؟
هوالعلیم
باید به اطلاعات و فهم ایشان اضافه شود.
پرسش: انتخاب نام نیکو

کد: 2020گروه: تربیتی
برای حاج آقایی که معنای این کلمه را نمی دانست. اناهیتا. [ اَ] (ص ) در اوستا، اناهیتا یا اناهیته ۞ مرکب از جزء «اَ»، ادات نفی + آهیته ۞ یعنی چرکین و پلید و ناپاک ۞ ، «اَ» نفی بنا بقاعده ٔ دستور زبان اوستایی ، چون بکلمه ٔ آهیته پیوسته مابین آنها نون وقایه فاصله شده است مانند انیران (= ان ایران = غیرایرانی ، بیگانه )، بنابراین اناهیته یعنی پاک و بی آلایش ، در اوستا این صفت بارها در مورد فرشتگان و اشیاء استعمال شده ، غالباً مهر و تشتر (تیر) و هوم و برسم و آب زور و فروغ و غیره بصفت اناهیته یعنی پاکی و بی آلایشی متصف شده اند ۞ . در پارسی باستان نیز همین کلمه چهار جا به معنی فرشته بما رسیده . (از مزدیسنا و تأثیر آن در ادبیات پارسی ص 329). || (اِخ ) ۞ مخفف اناهیتا، ناهید است . بعدها اناهید و ناهیدرا بستاره ٔ زهره یعنی ستاره ٔ زیبایی که رومیان عنوان الهه ٔ وجاهت بدان داده اند اطلاق کرده اند. (از یشتهاج 1 ص 158 ببعد). و رجوع به زهره شود. || (اِخ ) ایزدی که بالاخص بدین نام موسوم است ایزد آب است که بنام اردوی سوره اناهیته خوانده شده . فرشته ٔ نگهبان آب . در آیین زردشتی نگهبانی عنصر آب با فرشته ٔاناهیتا (ناهید) است ، این فرشته در نزد ایرانیان قدیم دارای مقام بلند و ارجمندی است . برخی از خاورشناسان نوشته اند که ممکن است ناهید ایرانیان از اثر نفوذالهه ٔ سومر موسوم به ایشتار که بعدها در بابل و آشور هم پرستیده می شد بوجود آمده باشد، ایشتار که مادر و مولد نوع بشر تصور می شد در برخی از خصایص شباهتی با ناهید دارد و ممکن است بعدها در بیرون از حدود ایران بعضی از خصایص و رسومات دینی این الهه را ضمیمه ٔ پرستش ناهید ایرانی کرده باشند. اردشیر دوم هخامنشی ستایش ناهید را در نقاط مختلف ایران و در ممالکی که در تحت تصرف شاهنشاهان هخامنشی بود منتشر ساخت و مجسمه ٔ او را در معابد برپا نمود، آثار خطوط میخی که ازاردشیر دوم باقی مانده است دلیل است که در عهد این پادشاه ستایش ناهید و مهر در ایران بالا گرفته است .
هوالعلیم
منظور حقیر نه این بود که جاهل به این معنی باشم و هیچ راه بدست آوردن مفهوم برایم وجود نداشته باشد امروزه با صرف چند دقیقه انسان حتی به بیش از این مقداری که زحمت کشیده شده است مطلب بدست می آید ولی سخن در ضرورت و فائده پرداختن به این گونه مسائل است و شخصی که اسم دخترش را آناهیتا می گذارد که اصلا اطّلاعی از این شرح و تفصیل ندارد.
پرسش: نامگذاری

کد: 2019گروه: تربیتی
سلام عليكم . اينجانب سميرا ... از شما خواهشمندم اسم مناسبي براي من انتخاب نمائيد لازم به ذكر است نام پدرم محمد و نام مادرم در شناسنامه عصمت ولي به نام عفت آن را صدا مي زنند .
هوالعلیم
بهتر است جنابعالی به پدر بزرگوار خود مراجعه کنید و از ایشان در خواست کنید نام بهتری را برای شما انتخاب کنند.
پرسش: تربیت فرزند

کد: 2016گروه: تربیتی
بسم اللَه الرحمن الرحیم
سلام علیکم پسری سه سال و نیمه دارم خیلی اذیت میکند و نا آرام است برای آرامش او چه کنم؟
هوالعلیم
چونکه با کودک سر و کارت فتاد پس زبان کودکی باید گشاد
پرسش: تربیت فرزند

کد: 2015گروه: تربیتی
بسم اللَه الرحمن الرحيم
سلام عليكم فرزند پسر بنده دو ساله است وبه مقتضاي سنش نسبت به قسمتي از بدنش بسيار حساس شده است كه از لحاظ عرفي و از ديد افراد بالغ اين توجه و حساسيت ناپسند است نمي دانم با چه رفتاري موفق به ترك اين مسئله شوم رفتار با محبت و ملاطفت پاسخ نمي دهد تهديد هم به صورت مقطعي موثر است كه از لحاظ رواني شايد در ضمير كودك تاثيربگذارد ودچار نوعي حراس و اضطراب در كودك شود .متوجه كردن حواسشان هم در ان لحظه به مسئله ديگري مقطعي تاثير مي گذارد ايا بايدبر طفل در اين مسئله سختگيري كرد
هوالعلیم
با مشاوره امکان انصراف هست.
پرسش: منابع مناسب جهت تربیت فرزند

کد: 2014گروه: تربیتی
با سلام خدمت استاد بزرگوار
در کتب جناب علامه و نیز کتب خود حضرتعالی، مسأله تربیت فرزند بطور مشخص مورد بحث نبوده و بجز در مواردی که مختصرا در کتبی مانند روح مجرد در این خصوص مطالبی ذکر شده، اصولا نوشتجات شما از اینگونه مطالب خالی است. از آنجا که اگر کسی به صحت مکتب عرفان اعتقاد داشته و شما و جناب علامه را مفسرین ممتازی در این مسیر بداند، لاجرم می خواهد همه وجوه زندگانی خود از جمله تربیت فرزند را نیز مطابق با این راه تعریف نماید، اما همچنان مطالبی را در منثورات شما نمی یابد. راه چیست و حضرتعالی چه منابعی را برای این مهم معرفی می فرمایید؟
با تشکر فراوان
هوالعلیم
انشاءاللَه در این مسئله مطالبی معروض خواهد گردید.
پرسش: مشاور خانواده

کد: 2012گروه: تربیتی
با سلام
مشاور هستم و در حیطه کاری برای مشاوره خانواده یا مشاوره ازدواج مجبور می شوم با همسران مراجعان خانمم ، صحبت کنم آیا این فعل من حرام است ؟ متشکرم التماس دعا
هوالعلیم
اگر هیچ طریقی برای رسیدن به نتیجه وجود نداشته باشد در حد ضرورت اشکالی ندارد.
پرسش: فرزند نا خلف

کد: 2011گروه: تربیتی
سلام عليكم، لطفا بفرماييد چرا فرزند نا خلف مي شود با اينكه پدر نيكوكار مي باشد. چه دلايلي مطرح مي باشد كه اينگونه مي شود؟
هوالعلیم
وجود والدین نیکو تمام علّت برای رستگاری فرزند نیست بلکه عوامل دیگر در این مسأله نقش دارند.
پرسش: نام گذاری فرزند

کد: 2006گروه: تربیتی
سلام علیکم در مورد نام گذاری فرزند آیا هر انتخابی جایز است (از مجموعه اسامی ائمه به صورت تکی یا ترکیبی مثل علی و یا محمد علی )و یا باید قبلا در مورد آن استبصار نمود؟ این انتخاب چه تاثیراتی بر روی رشد فرزند خواهد داشت (منظور رشد اجتماعی نیست)؟

هوالعلیم

اشکال ندارد. و تأثیر روحی آن برای فرزند به اثبات رسیده است.

پرسش: برخوردهای تند مرد با خانواده

کد: 2004گروه: تربیتی
سلام علیکم
دختری دارم که تا یک ماه دیگر نه سال تمام می شود هم خودم هم همسرم طبق نظر شما سنّ تکلیف را سیزده سالگی می دانیم. همسرم برای اینکه دخترم عادت به نماز خواندن کند از حالا سخت گیری می کند و برخوردهای تند دارد، چه با من و چه با دخترم. در این زمانه که هزار و یک نیرنگ به کار می رود تا بچه ها از دین بیزار شوند بنده خیلی نگرانم که با این رفتار ها فقط او را مجبور کنیم جلوی ما نماز به زور بخواند! شما را به ساحت مقدّس حضرت مهدی عجّل اللَه فرجه الشّریف قسم می دهم کمکم کنید تا در این امر تربیت مهم موفق عمل کنیم . با تشکر از اینکه وقت عزیزتان را در اختیار بنده گذاشتید!

هوالعلیم

باید با رفق و مدارا عمل نمود.

پرسش: تكليف شرعي فرزندان

کد: 2001گروه: تربیتی
سلام عليكم
با ارزوي توفيق و سلامتي و سر بلندي سرور مكرم اقاي حاج سيد محمد محسن طهراني
1 فرزند اول بنده علي 11 سال سن دارد تكليف شرعي نماز و روزه و ديگر محرمات نسبت به ايشان چگونه بايد باشد و وظيفه ما چيست و چطور نسبت به ايشان اقدام كنيم سرور مكرم اگر امكان دارد شرح مبسوطي بفر ماييد

هوالعلیم

نسبت به اداء نماز باید والدین اهتمام ورزند و نیز روزه را به قدر طاقت توصیه نمایند نماز در این سنین صحیح است و دارای ثواب و اجر و صرفاً چنانچه بعضی گویند برای آمادگی نیست. پدر و مادرانی که در انجام وظیفه کوتاهی کنند مقصّرند و نیز نسبت به عقائد مذهب تشیّع و صراط مستقیم و مکتب اولیای الهی باید آموزه های لازم را در اختیار آنان قرار دهند و آنانرا از مطالعۀ هر نوشتاری که باعث تشکیک در مبانی این مکتب است بر حذر دارند و از مراوده با دوستان غیرصالح پرهیز دارند.

پرسش: تربیت فرزند

کد: 1999گروه: تربیتی
بسم اللَه الرحمن الرحيم
سلام عليكم
آيا با عمل حرام ميشود جلوگيري از حرام بدتر از آن را كرد؟(به خصوص در تربيت بچه ها.مثلا بگذاریم بچه فیلم ببیند تا سراغ دوست پسر نرود)
باتشکر فراوان.

هو العلیم

اگر در فیلم مفسده باشد جائز نیست.

پرسش: بازی‌های رایانه‌ای

کد: 1997گروه: تربیتی
بسم اللَه الرحمن الرحیم
سلام علیکم . نظر حضرت عالی در مورد بازی های کامپیوتری که بعضی از آنها نیاز به فکر کردن زیاد دارد چیست؟

هوالعلیم

خوب نیست.

پرسش: شیوۀ تربیت فرزندان، زینت کردن زن برای شوهر خود در ماه محرّم

کد: 1992گروه: تربیتی
بهترین شیوه تربیتی برای کودکان چیست؟ زن میتواند برای شوهرخود درماه محرّم زینت کند آیا بی احترامی محسوب می شود؟

هوالعلیم

1 عمل به دستورات اسلام
2 اشکال ندارد.

پرسش: ارتباط دختر و پسر

کد: 1990گروه: تربیتی
سلام علیکم عنایت فرمایید در ارتباطات خانوادگی ازچه سنی بین دخترها وپسرها جدایی بیاندازیم.باتشکر

هوالعلیم


دخترها و پسرها از نظر رشد ذهنی متفاوت میباشند ولی ظاهرا از هفت سالگی باید رعایت گردد.

پرسش: قرار ندادن طفل مقابل آیینه

کد: 1989گروه: تربیتی
با سلام خدمت اقای سید محمد محسن حسینی طهرانی به چه دلیل بچه را نباید جلوی آیینه گرفت وتا چه سنی؟

هوالعلیم


صورت طفل بواسطه صفاء نفس منعکس کنندۀ حالات درونی است (البته این مسئله اختصاص به طفل ندارد بلکه همه افراد را شامل می شود) و طفل بواسطه مشاهده صورت خود به سمت نفس خویش توجه پیدا می کند و خود را در صورت نقش بسته در آینه می یابد و در واقع از خود بیرون شده و در خارج از خود، خود را می جوید و این عمل ممکن است در روحیات او تأثیر مخرّب بگذارد و چه بسا موجب عدم تعادل روحی او گردد.