پرسش و پاسخ های مربوط به حجاب

تعداد: 8
پرسش: حجاب در نماز

کد: 2032گروه: احکام
سلام ميخواستم در مورد دليل حجاب در نماز سؤال کنم. من شخصا مشکلي بااين مساله ندارم و با پوشش کامل نمازم را ميخونم اما برخي افراد به اين مساله اشکال ميگيرند و مي گویند چرا بايد زن در هنگام نماز حجاب داشته باشد? و حتي شنيدم بعضي از خانمها بدون پوشش و با پوشيدن لباس باز نماز ميخوانند و مدعي هستند که در محضر خدا بايد زيباترين پوشش را داشته باشند نميدانم در جواب اين افراد بايد چه بگویم جوابهايي که در اين مورد داده شده عمدتا علمي و قانع کننده نيست.
هوالعلیم
در این صورت بهتر است اصلا پوششی نداشته باشند شاید خداوند بیشتر خوشش بیاید!
پرسش: نحوه رفتار با بچه ممیز

کد: 2003گروه: احکام
بسم اللَه الرحمن الرحیم.سلام علیکم.
1)با توجه به اینکه فرمودید بچه ممیز کسی است که در برخورد با مسائل بعداً بتواند آنها را به یاد بیاورد، ما از کجا بفهمیم که بچه ای که با او برخورد داریم، اینطوری می باشد؟
2)آیا سن خاصی ملاک هست؟
3)نحوه پوشش در برابر چنین افرادی چگونه باید باشد ؟ (از نظر پوشاندن صورت ، آرایش کردن، لباس مناسب چه لباسی است در برابر وی؟) شکراً جزیلا.

هوالعلیم 

از رفتار و حرکات او مشخص می شود .
2 خیر .
3 بهتر است رعایت شود .

پرسش: نحوه برخورد مادر با فرزند پسر

کد: 2002گروه: احکام
بسم اللَه الرحمن الرحیم
سلام علیکم مادر تا چه سنی میتواند فرزند پسر خود را ببوسد یا در آغوش بگیرد؟ و آیا کلا منعی نیست؟ لباس مادر چگونه باشد با وجود پسر بچه در منزل؟ میشود لباس آستین کوتاه پوشید؟ آرایش کردن اشکال ندارد برای همسر با اینکه پسر بچه داریم؟ از چه سنی اشکال دارد؟

هوالعلیم


تا آخر عمر و مسائلی که مطرح شد اشکال ندارد.

پرسش: بلوغ دختران

کد: 1998گروه: احکام
بسم اللَه الرحمن الرحیم
با سلام و احترام خدمت استاد گرامی، حضرت آية اللَه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
در این مورد که سن تکلیف دختران13 سال تمام است. از لحاظ تکالیف فردی مانند نماز و روزه درست، اما از لحاظ حجاب هم لطفا توضیح بفرمایید. اگر از لحاظ حجاب هم تکلیف همان سن13 سالگی باشد در مورد برخی افراد در اجتماع مفسده ایجاد نمی شود؟ تشکر و التماس دعا.

هوالعلیم

باید والدین نسبت به حجاب دختران اهتمام داشته باشند! مسئله ترتّب عقاب بر فعلی از افعال یک مطلب است، مسئله الزام بر حجاب مطلب دیگری است.

پرسش: امر به معروف و نهی از منکر

کد: 1956گروه: اجتماعی
سلام. من حدود 1.5 سال است که متوجه شده ام امر به معروف و نهی از منکر واجب است. ابتدا خیلی از انجام این کار وحشت داشتم بخصوص اینکه در جامعه ما منکراتی مثل بدحجابی فراوان شده است. مدتها برای اینکه ترسم در ارتباط با امر به معروف و نهی از منکر کم شود (من بیشترین ترس را از نهی از منکر خانمهای بدحجاب داشتم و ترسم از نهی کردن سایر منکرات کمتر بود) بنا به فرموده حضرت علی که میفرماید از هرچه میترسید خود را در آن بیندازید میرفتم در خیابان و زنهای بد حجاب را نهی از منکر میکردم تا ترسم کم شود ولی دیدم این روش اگر چه ترسم را کمی کاهش میدهد ولی فوق العاده روح و روانم را خسته و فرسوده میکند. زیرا در اکثریت افراد هیج نتیجه ای از نهی از منکرم نمی دیدم و از طرفی میدیدم که باز هم نهی از منکر برایم فوق العاده سخت و مشکل و ترسناک است و تمام فکر و ذهنم را بخود مشغول کرده است بگونه ای که وقتی میخواهم بیرون از خانه بروم همیشه ترس داشتم که الان با یک منکر و یا آدم بدحجاب مواجهه میشوم و باید او را نهی از منکر کنم. بسیار به درگاه خدا دعا کرده ام که این ترس در من از بین برود و امر به معروف و نهی از منکر را بتوانم به راحتی و بدون دغدغه نجام دهم. به مرور زمان و با توجه به اینکه در اکثر موارد میدیدم که نهی از منکر من فایده ای ندارد به ذهنم رسید که بجای امر به معروف و نهی از منکر زبانی در محیط اینترنت تبلیغات دینی انجام بدهم و جوانها را در این محیط با مسایل دینی آشنا کنم. شاید این شیوه موثرتر واقع شود و جوانی که با اصل دین و قرآن آشنا شود بهتر حلال و حرام ها را رعایت کند. حال مدتی است که در محیط اینترنت کارهای دینی و تبلیغات مذهبی انجام میدهم ولی چون دیگر بجز در مورد خانواده ام و نزدیکان امربه معروف و نهی از منکر زبانی نمیکنم نگرانم که آیا خداوند این شیوه (تبلیغات دینی در محیط اینترنت) را جز امر به معروف و نهی از منکر قبول می کند یا نه؟ چون مثلا من افراد را با بیان معجزات علمی قرآن و ... به سوی اصل دین سوق میدهم و فکر میکنم که اگر کسی با قرآن آشنا شد خیلی ر احت با سایر مسایل هم آشنا میشود. از طرفی دعوت به قرآن و موارد دیگر که جز مستحبات است جز امر به معروف حساب نمیشود و جز امر به مستحبات است. به نظر شما خداوند روش مرا جز امر به معروف و نهی از منکر قلمداد میکند تا من مرتکب گناه ترک امر به معروف و نهی از منکر نشده باشم؟

هوالعلیم

إن شاء اللَه موفّق باشید.

پرسش: اختلاط در دانشگاه ها

کد: 1946گروه: اجتماعی
سلام عليكم؛ 1 با توجه به اين كه جمهوري اسلامي ايران ام القراي جهان اسلام مي‌باشد و دانشگاه‌ها و مراكز علمي در فرهنگ‌سازي جامعه تأثير بسزايي دارند، از آن مجتهد عاليقدر استدعا داريم چگونگي پوشش دختران و پسران دانشجو به ويژه در محيط دانشگاهي را بيان فرماييد.
2 شنيده مي‌شود برخي مسؤلان و نمايندگان، طرح اجراء تفكيك جنسيتي دختران و پسران دانشجو را مانع پيشرفت‌هاي علمي و پژوهشي مي‌دانند و برخي ديگر به بهانه‌ هزينه‌ مالي كه بر دوش كشور گذاشته مي‌شود آن را به صرفه نمي‌دانند. آيا سزاوار است با بهانه‌هاي ياد شده از طرح‌هاي جداسازي اصولي و تدريجي اين قشر فرهيخته جلوگيري كرد؟
3 در صورت عدم ضرورت، آيا جائز است دختران و پسران دانشجو در پروژه‌هاي علمي و پژوهشي مختلط باشند؟ در صورت وجود جنس مماثل آيا جائز است دختر و پسر جهت گفتگوي علمي، پژوهشي، فني و كاربردي و ... مشتركاً اقدام كنند؟
4 با فراهم‌‌بودن امكانات جهت تفكيك بين دختران و پسران دانشجو در كلاس‌ها و اردوها و سرويس‌هاي رفت‌وآمد، وظيفه مسؤلان و دانشجويان چيست؟

هوالعلیم


1 محیط دانشگاه با سایر امکنه عمومی تفاوتی در کیفیّت پوشش ندارد و طرح جداسازی دختران و پسران بسیار بجا و لازم الإجراء می باشد و اختلاط آنها صحیح نمی باشد و نیز اقدام مشترک چه بسا مفسده انگیز خواهد بود و باید نسبت به این مسئله اقدام کنند این بنده در کتاب حیات جاوید راجع به این مطلب عرایضی ذکر کرده ام.

پرسش: کیفیت پوشش مردان هنگام خواندن نماز

کد: 1826گروه: احکام
با سلام خدمت حضرت آقا
پوشش مرد هنگام نماز چگونه باید باشد؟آیا بر تن کردن پیراهنی که دستان مرد از بازو مشخص باشد وشلواری که از زانو به پایین مشخص باشد جایز است؟سجده کردن بر مهری که میان آن آیینه وشمایل به کار رفته باشد درست است؟

هوالعلیم

1 اشکالی ندارد.
2 پیشانی هنگام سجده باید بر مهر قرار گیرد و اگر آینه در وسط مهر باشد باطل است.

پرسش: اقامه نماز در استخر

کد: 1740گروه: احکام
سلام عليكم، در وقت ظهر در استخر عده اي موقع نماز ظهر با پوشش مايو به نماز مي پردازند و عده اي مشغول شنا هستند. آيا اولويت با نماز است؟

هوالعلیم

آری با نماز است، امّا بهتر است پوشش خود را تغییر دهند.