سخنرانیهای مربوط به معرفت الله

تعداد: 3

صوتهای مربوط به معرفت الله

تعداد: 3

پرسش و پاسخ های مربوط به معرفت الله

تعداد: 5
پرسش: خدا کیست

کد: 204گروه: اعتقادات
خدا کيست؟
بسم اللَه الرحمن الرحیم
حقیقتی که مبدأ وجود و مُبدع موجودات است و همه عالم وجود از ظهور آن حقیقت تحقق یافته است.
پرسش: ایا در ذات خدا می توان فکر کرد

کد: 193گروه: اعتقادات
سلام علیکم
آیا این که می گویند ذات خدا منطقه ممنوعه است و استدلال به آیه قران می کنند که و الی ربک المنتهی ( نفرموده و فی ربک لمنتهی ) و روایاتی هم شاهد بر این معنا ذکر میکنند صحیح است ؟
هوالعلیم
منطقه ممنوعه ، جهل و نادانی وتعصّب و درگمراهی ماندن است، ما منطقۀ ممنوعه نداریم . مقصود از: ( و الی ربک المنتهی) ، معنای دیگری است که هیچ ربطی به سؤال ندارد . مقصود قوس صعود: (و إنا الیه راجعون) می باشد نه آنچه شما مطرح کردید یعنی همانطور که ابتدای حرکت انسان از مبدأ هستی و وجود بسیط است ، سیر در مظاهر عالم و تزیّن به زینت و آثار هستی نیز به همان وجود بسیط باز می گردد و این عین کمال و نهایت معرفت است که از شناخت به ذات اقدس پروردگار نشأت می گیرد.
چه کردی فهم از دین العجائز******که برخود جهل می داری تو جائز
برون آی از سرای امّ هانی******بخوان مجمل حدیث لن ترانی
بنابر این اخبار و احادیثی که می فرماید :(لا تفکّروا فی ذات اللَه) به این معنی است که تفکّر در ذات الهی با توجه به حقیقت نور وجود، دیگر معنایی ندارد. زیرا تفکّر حرکت از مجهول به معلوم است و چگونه در ذات الهی که همه چیز عیان است می توان از مجهول به معلوم حرکت نمود ، ذات الهی را با مشاهده قلب وضمیر و سرّ می توان دریافت، چنانچه فرمود : ( لم أعبد رباً لم أره) حرکت فکر باید در آثار باشد تا به ذات برسد ودر آنجا دیگر فکر معنی ندارد نه این که نباید فکر کرد.
پرسش: تفاوت شنیدن و دیدن خداوند چرا در دنیا کلام خدا را می شنویم اما او را نمی بینیم

کد: 188گروه: اعتقادات
«سمع غیرمادی» و «بصر غیرمادی» چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ چرا دریافت کلام خدا در دنیا به سمع باطن ممکن است، ولی رؤیت آن حضرت به بصر باطن، جز در آخرت مقدور نیست؟
هوالعلیم.
«سمع» به معنای ادراکِ شنیدنی و بصر، ادراکِ دیدنی است؛ هم در دنیا و هم در آخرت مشاهدۀ جمال ربوبی و ادراک جَلَوات و بارقه‌های ذات اقدسش، هم با سمع و هم با بصر ممکن و محتمل است.
پرسش: ایا تفکر مداوم درباره ذات خدا نشانه انحراف است

کد: 180گروه: اعتقادات
با سلام و احترام؛

بنده مدت یک سال است که یاد خدا حتی یک لحظه از ذهنم بیرون نمی‌رود. اگر نصف‌شب از خواب بیدار شوم، با خودم می‌گویم: «یعنی خدا الان مرا می‌بیند؟ او چیست؟» و این موضوع سبب شده این سؤال در ذهنم به‌وجود آید که خدا چیست و چگونه است؟

من از این موضوع خیلی خیلی ناراحت و نگرانم که خدای‌ناکرده منحرف شوم، در حالی که بسیار به انجام اعمال عبادی و مذهبی مقید هستم. نمی‌دانم چه کنم!

خواهشمندم راهنمایی‌ام کنید.

هوالعلیم.
همین احساس شما که وجودی را فوقِ عالم مادّه می‌دانید، خدا است.
پرسش: کامل ترین تفسیر کلمه مقدس لا اله الا الله چیست

کد: 93گروه: حدیث ودعاء
تفسير کلمۀ مقدّس «لا اله الّا اللَه» به نحو اکمل چیست؟
هو‌العالم.
حقيقتِ مفاد اين كلمۀ مباركه، نفی هرگونه تعيّن و استقلال در وجود ـ چه در ذات و چه در اسم و صفت و فعل ـ است. انسان با گفتن «لا اله» نفی همۀ مظاهر عالم را در قالب علّيّت و مؤثّريّت می‌كند و با اثبات «إلّا اللَه» انحصار همۀ علل و اسباب را در وجود ذات اقدس حق می‌نمايد و هرگونه كُرنش و تواضع و عبوديّتی را فقط به پيشگاه خدای متعال عرضه می‌نمايد و همۀ مظاهر تأثير و تسبيب را كه در چشم اهل ظاهر و اهل دنيا موجّه و جاذب‌اند، پوچ و توخالی و سراب می‌بيند و حقيقت را فقط در یک‌جا ملاحظه می‌كند. و اگر مفاد اين كلمۀ طيّبه در وجود انسان ظهور پيدا كند و سرّ و قلب انسان به معنا و حقيقت آن برسد، تمامی اين مطالب برای او مشهود و عيان خواهد شد و اين است مرتبۀ توحيد و معرفت ذات ربوبی بحقّ‌المعرفة. رزقنا اللَهُ و ايّاكم الوصولَ إلی هذة المرتبة ان‌شاء‌اللَه تعالیٰ.