پرسش و پاسخ های مربوط به نزول رحمت

تعداد: 2
پرسش: خصوصیات مجالس اهل بیت علیهم السلام

کد: 2150گروه: آداب مجالس
بسم اللَه الرحمن الرحیم
سلام علیکم.لطفا در مورد مجالس اهل بیت علیهم السلام و تاثیراتی که در نفس انسان می گذارد و نحوه ی برگزاری آن توضیحاتی بفرمائید و نیز بفرمائید که این محافل چقدر در رشد و حرکت سعودی انسان تاثیر دارند؟و حضرتعالی چقدر سعی و اهتمام در برگزاری و شرکت در این جلسات را توصیه می فرمائید؟با تشکر.
هوالعلیم
از امام علیه السلام روایت است که فرمودند: رحم اللَه من أحیی ذکرنا. خداوند آن کسی را که با برپا داشتن مجالس و تبلیغ و نیز نشر آثار تشیّع موجب احیاء یاد و مرام ما می شود،مورد رحمت و عطوفت خویش قرار دهد. ونیز در احادیث وارد است : عند ذکر الصالحین ینزل الرحمة. هنگامی که یاد پاکان در مجلسی شود رحمت خداوند بر آن مجلس نازل می شود. در مجالس اهل بیت سخن از مرام آنها و سیرۀ آنها و مبانی راستین آنهاست بدون ملاحظات دنیوی و مصالح شخصی و گروهی و حزبی به طوری که شنونده احساس صداقت و خلوص را در مطالب مطرح شده بنماید. مجالس فقط باید جهت تبلیغ مبانی باشد نه برای تظاهر و شهرت در قالب تبلیغ. مطالب باید مستند باشد و روضه ها باید متین و با نزاکت باشد از خواندن اشعار توهین آمیز خودداری شود. مقام و منزلت معصومین علیه السلام با سایر افراد متفاوت است.
شرکت در مجالس اگر بصورت عادت درآید نفعی نخواهد داشت. به دنبال مجالسی بروید که خلوصش بیش از سر و صدایش باشد. مجالسی که با اعلانها و پوسترها و تبلیغات همراه باشد معلوم نیست حائز این شرائط باشند.
پرسش: نماز جماعت

کد: 1879گروه: احکام
بسم اللَه الرحمن الرحیم
هوالعالم
حضرت آیت اللَه سید محمدمحسن حسینی طهرانی (دامه برکاته)
سلام علیکم
ضمن آرزوی توفیقات روز افزون از درگاه خداوند منان برای حضرتعالی چند سؤال در خصوص نماز جماعت و امام جماعت که هر از گاهی دچار ابهام برای اینجانب و رفقایم که از حضرتعالی تقلید می کنیم داشتم:
1 گاهی اوقات با برخی از روحانیون و طلاب شهرمان در خصوص مطالب حقی که از این مکتب دریافت کردیم صبحت می شود که بعضیهاشون به هر نحوی قادر به پذیرفتن نیستند و گاهی منکر بعضی از مطالب هم می شوند آیا اینها پیش ما عدالت دارند که پشت سر آنها نماز بخوانیم؟
2 بعضی اوقات در مسافرتها یا زیارتها وقتی در جماعت قرار می گیریم و هیچ شناختی هم از امام جماعت نداریم آیا می توانیم به او اقتدا کنیم (برخی دوستان میگویند اصلا لزومی ندارد در جماعت قرار گیریم برخی می گویند از ثواب نماز جماعت بهره نمی شویم کدام صحیح است)؟
3 بعضی از افراد که نمی توانیم بر آنها اقتدا کنیم آیا میشود که پشت سرشان بایستیم همراه با جماعت نیت فرادی نمائیم در این صورت نماز مغرب وعشاء که باید بلند خوانده شود چه کنیم یا همراه آنها مشغول خواندن نماز نافله شویم(در این مسئله هم بعضی از رفقا می گویند همین که ما پشت سر آنها می ایستسم نشانگر تائید آنهاست)در صورت امکان توضیح بفرمائید
4 فلسفه امام جماعت و نماز جماعت چیست؟با توجه به شرایط امروز جامعه ما، که بعضی از مطالب واضح و مشخص است
باتشکر فراوان از رفقای زحمتکش این پایگاه اطلاع رسانی در ضمن خصوصی یا عمومی بودن سؤال را خود معظم له مشخص فرمایند. خدا قوت

هوالعلیم

1 اشکال ندارد.
2 اشکال ندارد.
3 قرائت حمد و سوره در نمازهای جهریه در حد شنیدن الفاظ کفایت می کند .
4 در نمازهای فُرادی میزان نزول خیر و رحمت در حد ارتباط خود نماز گزار است با پروردگار نه بیشتر ولی در نماز های جماعت ارتباط سایر افراد نیز موجب نزول خیر و برکت برای هر فردی خواهد شد.