صوتهای مربوط به وحدت وجود
تعداد: 83پرسش و پاسخ های مربوط به وحدت وجود
تعداد: 7کد: 218811/04/2017 00:00:00گروه: حکمت وفلسفه
بسم اللَه الرحمن الرحیم سلام علیکم
سؤال1: وحدت وجود چیست؟ لطفا با کلمات ساده و غیر فلسفی بیان کنید .
سؤال 2: مرجع تقلید همسرم قایلین به وحدت وجود را قبول ندارد آیا من وظیفه ای دارم که همسرم را در این مورد توضیحاتی بدهم و در مورد اینکه مرجع تقلید خود را عوض کنند ؟ همسرم در این موارد اطلاعاتی ندارند. والحمد لله کما هو اهله الهی و ربی من لی غیرک
هو العالم
1 وحدت وجود اینست که خداوند اصل و مبدأ در جهان است و هیچ موجودی از پیش خود موجود نشده است، این ساده ترین عبارتی است که می توان گفت. حال اگر فردی این مطلب را قبول ندارد باید به مطالعات و علوم خود بیافزاید.
2 نیازی به تغییر مرجع تقلید نیست بلکه خود مقلّد باید نسبت به مرجع خود اطمینان حاصل کند که او اعلم از سایر مجتهدین می باشد و ادراک او از معارف الهیّه بر سایرین ترجیح و برتری دارد و شما در این مورد تکلیفی ندارید.
کد: 218411/04/2017 00:00:00گروه: حکمت وفلسفه
حکم به بطلان وحدت وجود ناشی از جهل و عدم اطّلاع فرد به مبانی فلسفه است.
کد: 213611/04/2017 00:00:00گروه: اخلاق وعرفان
در مکتب تفکیک سخن از بیگانگی علوم الهی همچون فلسفه و عرفان از مکتب وحی و اهل بیت علیهم السّلام است در حالی که این سخن کلامی است هزل و عبث و لغو در تمام احادیث اهل بیت و آیات قرآن کریم سخن از مبانی عالیه حکمت متعالیه و عرفان نظری است که بدون إشراف بر فلسفه و عرفان امکان فهم آنها وجود ندارد و قضیّه وحدت وجود به وحدت واقعیّه اصل وجود با تفاوت در مراتب آن بر می گردد که کلامی است حقّ و لا ریب فیه!
کد: 213511/04/2017 00:00:00گروه: اخلاق وعرفان
پاسخ این مطالب در سخنان و نوشتارهای ما آمده است.
کد: 211911/04/2017 00:00:00گروه: حکمت وفلسفه
با عرض سلام خدمت حضرت آيت اللَه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني مدّ ظلّه العالي ، بنده طلبه پايه پنجم هستم، در يك جلسه اي با يكي از اساتيدي كه مجتهد هستند درباره ي وحدت وجود بحثي به ميان آمد و ايشان فرمودند كه آقاياني كه اين عقيده را دارند ( با توجه به مثالي هم كه حضرت آيت اللَه خميني رحمة اللَه عليه در تفسير سوره سوره حمد مبني بر اينكه موج دريا غير دريا نيست ) قايل به عينيت هستند و اين مطلب كفرست چرا كه ليس كمثله شيء. بنده به استاد گفتم كه آن بزرگاني كه اين را مي گويند مرادشان در مقام واحديت است نه احديت . ايشان گفتند كه اين توجيهات را از خودشان در آوردند و شما هم خودتان را به خاطر حرفهاي بقيه جهنمي نكنيد و در روايات ما كجا همچنين مطلبي داريم كه دلالت بر وحدت وجود كند. بنده هم گفتم كه ائمه اطهار عليهم السلام نگفتند چونكه اگر آن بزرگواران هم مي گفتند بازهم آنان را متهم به كفر مي كرديم همانطور كه در شعر منسوب به حضرت زين العابدين عليه السلام آمده كه اگر واقع را آشكار مي كردم قطعا مي گفتيد كه بت پرستم چون مطلب حق و واقع در الفاظ نمي گنجد و ... . به هر حال در آن جلسه بنده از اينكه آنطور به بزرگان قايل به اين حقيقت جسارت شد خيلي ناراحت شدم . لطفا راهنمايي بفرمائيد
حفظكم اللَه
این افراد هیچ اطّلاعی از مبانی و مسائل فلسفی و عرفانی ندارند. این مسئله در کتاب افق وحی توضیح داده شده است.
کد: 80911/04/2017 00:00:00گروه: احکام
کد: 43311/04/2017 00:00:00گروه: اخلاق وعرفان
1 نظر حضرت علامه طهراني(ره)درخصوص رساله ي نورالوحده خواجه حوراء چيست ؟
2 آيا فقط سالكي كه اسفار اربعه را طي كرده باشد توان دستگيري را دارد ؟ براي افراد مبتدي چطور مشخص شود كه اين سالك به مقام بقاء رسيده ؟ آيا با مفاهيمي كه در عرفان نظري آمده ميشود تطابق داد و نتيجه گرفت؟
3 آيا در زماني كه دسترسي به كامل مكمّل علي الظاهر ممكن نيست ميشود در باطن به او توجه كرد ؟
4 حضرت سيدهاشم حداد (ره) وصي باطني آيت اللَه قاضي (ره) بودند ولي در وصيتنامه مرحوم قاضي (ره) اسمي از ايشان نيست بدليل اينكه خوب ، وصي باطني بوده . بهمين دليل آيا به اين معتقد نباشيم كه علامه طهراني(ره) هم وصي باطني دارند و به اين علت گمنام مي باشد؟
5 تعصب داشتن به مسئله توحيد و اصل وحدت الوجود و انكارنكردن و بروز آن از نظر جنابعالي ايرادي دارد ؟
6 چرا شاگردان حضرت آقاي حداد (ره) رابطه استاد و شاگردي با علامه طهراني(ره) نداشتند و شايد هم داشتند ؟!
7 اين مطلب كه در روح مجرد هم آمده چه توجيه و شرحي دارد كه " در سفر همدان و در بهار ، جناب حداد(ره) فرمودند : آقاي انصاري همداني(ره) اينجا دنبال من ميگشته و بهمين دليل معلوم ميشود آيت اللَه بهاري مقامات چنداني نداشته " البته اگر عين عبارات را نياوردم پوزش ميخواهم . اميدوارم اشتباهي نكرده باشم .
8 علامه طهراني (ره) لفظ امام را فقط براي امام معصوم(ع) مي آوردند . پس چرا در قرآن كريم درباره حاكمان كفر عبارت " ائمة الكفر " را بكاربرده است ؟
ممنون از حوصله و وقتي كه صرف نموديد . ياعلي
1 ایرادی بر آن وارد نیست و مطالب آن صحیح است
2 دستگیری به معنای عبور نفس از کثرات حتما باید توسط استاد کامل باشد و امّا به معنای راهنمائی اشکالی ندارد توسط فرد خبیر نیز باشد.
3 باید به امام معصوم علیهم السّلام توجّه نمود.
4 ممکن است باشد بنده اطّلاعی ندارم.
5 مسئله وحدت وجود اصلی مسلّم و غیر قابل انکار تشیّع است.
6 داشتند.
7 توضیح این مطلب را در جلد دوّم اسرار ملکوت داده ام.
8 در قرآن امام کفر است نه امام به نحو مطلق!