پرسش و پاسخ های مربوط به اختلاف در تعابیر

تعداد: 2
پرسش: حکمت تقدم و تاخر نام حضرت موسی و هارون در سوره های طه و اعراف چیست

کد: 49گروه: قرآن وتفسیر
در سورۀ اعراف آيه 122 آمده است که: «زمانی كه ساحران به حضرت موسی عليه‌السلام ايمان آوردند، گفتند: ”ايمان آورديم به ربّ موسی و هارون“»؛ اما در سورۀ طه آيۀ 70 زمانی كه ساحران ايمان آوردند، گفتند: «ايمان آورديم به ربّ هارون و موسی». چرا در سورۀ اعراف ابتدا نام موسی و سپس نام هارون آورده شده است؛ امّا در سورۀ طه ابتدا نام هارون و سپس نام موسی آمده است؟
هوالعلیم.
جهت حفظ سیاق متفاوت است و نیز به جهت حفظ مرتبۀ ربوبی که نسبت به هارون و موسی تفاوتی ندارد.
پرسش: راز ضمایر در ایات خلقت تفاوت روحی و روحنا در قران چیست

کد: 48گروه: قرآن وتفسیر
بسم اللَه الرحمن الرحیم.

سلام علیکم؛
با توجه به آیات 72 سورۀ ص [فَإِذَا سَوَّيْتُهُ وَنَفَخْتُ فِيهِ مِنْ رُوحِي فَقَعُوا لَهُ سَاجِدِينَ] و 12 سورۀ تحریم [فَنَفَخْنَا فِيهِ مِنْ رُوحِنَا]، تفاوت «روحِی» با «روحنا» و «نفختُ» با «نفخنا» چیست؟

هوالعلیم.
معنای «روحی» در آیۀ شریفۀ «فَإِذا سَوَّيْتُهُ وَ نَفَخْتُ فيهِ مِنْ رُوحي» همان حقیقتِ ذات احدیّت است، بدون تنزّل از مقامِ ذات به مراتب اسماء و صفات. و امّا «روحنا» به معنای ملکی است مقرّب که در بعضی از اخبار، از همۀ ملائکه بالاتر ذکر شده است. و اما معنای «نفختُ» تفاوتی با «نفخنا» ندارد و آن عبارت است از همان دَمیدن و اعمال ارادۀ تکوینیّه که در آیات با تعبیر «کُن فیکون» وارد شده است.