پرسش و پاسخ های مربوط به مصلحت

تعداد: 4
پرسش: چرا خدا برای دختر مومن و باحیا همسری نمی فرستد

کد: 6857گروه: اجتماعی
سلام؛

خواهری دارم که اکنون سنش از سی سال رد شده است و به دلیل حجب و حیایی كه دارد، خود را در معرض ديد نامحرم قرار نمى‌دهد و حجابش را هم به طور كامل رعايت مى‌كند و به قول خودتان «از رفقا مى‌باشد»! مى‌خواستم بدانم آيا بر رفقا و دوستان دینىِ ايشان واجب نيست كه وقتى مى‌ببينند دخترى خواستگار ندارد، برای او شخص مناسبی را پیدا کنند و این دختر را از تنهایى در بياورند تا اين سنت الهى برقرار شود؟

در ضمن من ـ برعكس خواهرم ـ اصلاً از اسلام خوشم نمى‌آيد و مى‌گويم: «اگر خداى مسلمان‌ها واقعاً توانش را داشت، براى دخترى كه نجابت دارد يک همسر خوب قسمت مى‌كرد!»

هو العلیم.

سنّت الهی در حوادث و پدیده‌هایی که برای انسان از جمله مسئلۀ بسیار مهم ازدواج اقتضاء می‌کند، تحقّق این امور بر اساس سلسلۀ علل و معلولات است و تا سلسلۀ علل متحقّق نشود، معلولات که همان حوادث هستند متحقّق نخواهد شد و این مسئله، ارتباطی به حجاب و کشف حجاب ندارد؛ البته هرکس لیاقتِ همسریِ یک همچو دختر عفیف و نجیب را ندارد و اگر دختری به علّت نجابت و تدیّن و عفّت خود نتواند همچو سایر دخترانِ خیابانی، زود به همسر دلخواه خود برسد، ولی باید بداند که اطاعت از دستور پروردگار و پا نهادن بر روی امیال شهوانی چون دگران و پی بردن به ارزش انسانی خویش، موجب تحصیل رضای پروردگار را دارد و هم او مصلحتی فراتر و عالی‌تر و ارزشمند‌تر از مصالح گذرای دنیوی را برای او مقدّر خواهد فرمود.

پرسش: خدا چرا مرا شفا نمی دهد ایا مصلحت خدا به حقیر شدن بنده اش است

کد: 2042گروه: اعتقادات
سلام بنده حقیر چند سالی است که دچار بیماری شدم که هیچ دکتری جواب آن را نمی داند و هیچ کس درد مرا باور نمی کند در طی این چند سال خیلی دعا کردم نذر و نیاز کردم ولی هیچ تاثیری نداشت. آیا شما می گویید مصلحت خدا به حقیر شدن بنده اش در بین مردم است یا نه؟ اگر نه پس چرا مرا شفا نمی دهد؟ خواهش می کنم جواب مرا بدهید؟
هوالعلیم
شما مصلحت خویش را به خدا بسپرید و قطعا هرچه او تقدیر کند خیر شما خواهد بود.
پرسش: اشتغال زنان

کد: 1955گروه: اجتماعی
با سلام اينجانب در يكي از مراكز دولتي مشغول كارم در اين مركز هم كارمند مرد است هم زن. براي من چون مجردم خيلي سخت است كه در محيطي كه مرد است كار كنم. براي همين بيشتر وقتها روزه قضا ميگيرم ولي فايده ندارد. خواستم انصراف بدهم ولي خانوده ام (بيشتر مادرم) قبول نكردند البته من اين موضوع را به انها نگفتم كه در بين مردان برايم سخت است كار كنم. وقتي در خانه بودم خيلي ارامش داشتم ولي ديگر هيجان و ناراحتيهاي روحي وجسمي زيادي دارم نمي دانم چكار كنم. از اين كه وارد اجتماع شدم و ارامشم را برهم زدم خودم را نفرين مي كنم. از همان 6 ماه اول ورودم فهميدم كه نمي توانم اينجا مشغول باشم. اشكال از محيط نيست اشكال از خودم است يعني بنده نمي توانم با نامحرم برخورد داشته باشم. از شما ميخواهم راهي را براي نشان دهيد تا هم من در اينجا مشغول باشم و هم مادرم از من راضي باشد. التماس دعا

هوالعلیم

حفظ دین و رعایت مصلحت اخروی از متاع دنیوی مهم تر است و رضایت مادر باید در راستای رضای پروردگار متعال قرار گیرد و نه در مقابل و در تضاد با او.

پرسش: دعای طلب فرزند

کد: 1944گروه: اجتماعی
من و همسرم هیچ مشکلی نداریم اما بچه دار نشدیم لطفا دعا فرمایید. آیا ذکر یا دعای خاصی در این زمینه هست؟

هو العالم


با توکل بر خدای متعال آنچه خیر و مصلحت اوست را برای خود اختیار نمائید
.